FC Groningen wint in eigen huis!

Maandag 23 augustus 2010 om 12:21

Zaterdagavond speelde FC Groningen de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. De Graafschap uit Doetinchem was de tegenstander. Al in de 17de minuut kwam Groningen op voorsprong en na 90 minuten stond er zelf 2-1 op het scorebord!

Penalty
Het eerste doelpunt was een penalty van onze grote Zweedse speler Andreas Granqvist. Niet lang daarna, nog voor de rust, maakt Thomas Enevoldsen de 2-0. Hoewel De Graafschap nog tot 2-1 wist terug te komen ging FC Groningen uiteindelijk met de winst aan de haal!
Reporter
Ewoud Smedeman uit Groningen was uitgenodigd om als Reporter verslag te doen van de wedstrijd. Hij kreeg een rondleiding door het persgedeelte van het stadion en mocht plaatsnemen op de perstribune. Na de wedstrijd ging hij naar de persconferentie en mocht hij een vraag stellen aan trainer Pieter Huistra.
Wedstrijdactiviteiten
Elke wedstrijd worden er een aantal leden van de Junior Club en Green White Bengels uitgenodigd om mee te doen aan de wedstrijdactiviteiten.
Line-up: Sidney den Otter, Brend Kuiters, Lars Schultinga, Patrick Tuinhof, Sven Vos, Ezra Meeng, Wesley Elzer, Pascal Elzer, Aron Hogendorf, Ryan Aalders en Ronald Schult.
Referee-escort: Victor Galema, Mervin van der Heide en Wouter Wezel.
Schoot-out: Rinaldo Meijer, Reinoud de Vries, Joran Hoekstra, Peter Laning en Nick Akkerman. Peter Laning werd de winnaar van deze voorronde en kwalificeert zich hiermee voor de kwartfinales later in het seizoen.
Heb jij meegedaan aan de wedstrijdactiviteiten? Klik dan hier om je foto te bestellen.
De eerst volgende thuiswedstrijd is FC Groningen – FC Utrecht op 12 september 2010. Klik hier voor informatie over de kaartverkoop.
FC Groningen staat nu 7de op de ranglijst en speelt 27 augustus uit tegen Willem 2 in Tilburg.
(Foto’s: Sportphotoagency, Junior Club)