string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen wint in Doetinchem van de Graafschap.

Maandag 20 april 2009 om 09:52

Het einde van het seizoen is in zicht en FC Groningen is redelijk zeker van het behalen van de play-offs. Na het verlies thuis tegen Vitesse, was het tijd om in Doetinchem te laten zien waarom FC Groningen op plaats zes staat. De FanTour van de Junior Club vertrok om 16.00 uur naar de Achterhoek. De elf leden die mee mochten lopen in de line-up vertrokken op eigen houtje naar het stadion van De Graafschap.

In de FanTour bussen was het een drukte van jewelste. Iedereen had zin in een leuke avond voetbal en hoopte natuurlijk op een overwinning van FC Groningen. Tijdens de reis werd er gekeken naar een leuke Disney film en was er genoeg te drinken en lekkers voor alle leden en hun ouders. In het stadion aangekomen kon iedereen een plekje zoeken op de tribune waarvandaan ze de wedstrijd goed konden zien en FC Groningen konden toejuichen.
In het begin van de wedstrijd was FC Groningen de bovenliggende partij. In de 1ste minuut tikte Goran Lovre de bal met zijn grote teen net naast het doel van Heijblok. Het duel kwam moeizaam op gang en ondanks het Groningse overwicht gebeurde er vrij weinig. In de 24ste minuut kon Sankoh op de lijn redding brengen op het schot van Jason Oost wat Luciano al gepasseerd had.
Het belangrijkste moment in de wedstrijd kwam na een half uur spelen. De hoekschop van Danny Holla kwam ongelukkig terecht op de arm van Meijer, waarna scheidsrechter Wouters de bal onverbiddelijk op de stip legde. Marcus Berg was degene die de strafschop benutte en FC Groningen de 0-1 voorsprong bezorgde.
Het spel ging hierna over en weer, maar beide teams kwamen niet meer tot scoren. Vooral in de tweede was Luciano de sta in de weg voor de Doetinchemmers en wist hij iedere keer redding te brengen op de vele schoten op zijn doel. Over de hele wedstrijd gezien was FC Groningen de gelukkige winnaar, wat zorgde voor een gezellige terugreis in de bus.
De leden die meeliepen in de line-up waren: Daniëlle Terpstra, Merel Hulst, Per Kirchhoff, Derrek van der Meer, Harm Mellema, Rick Doesburg, Mark Jan Krol, Joshua Clappers, Roël de Wilde, Jesper Noordenbos en Stefan Wegter. Zij werden bij stadion de Vijverberg opgewacht door twee vrijwilligers van de FC Groningen Junior Club en door de medewerkers van Kidsclub de Superboertjes van de Graafschap.
In de catacomben van het stadion was de spanning al voelbaar. Na het omkleden was het wachten op het teken dat ze naar de spelerstunnel mochten. Daar kwamen de leden hand in hand te staan met hun helden die deze wedstrijd zouden gaan winnen. Op het veld hadden ze een prachtig uitzicht op de uitverkochte tribunes. Na de begroeting van beide teams, moesten ze zich snel weer omkleden en vanaf de tribune konden ze de overwinning bekijken.
Leuk dat jullie er allemaal waren!

Gerelateerd nieuws.

3 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard