FC Groningen wint in Arnhem en is door naar de volgende ronde.

Maandag 12 mei 2014 om 12:04

FC Groningen heeft zaterdagavond in Arnhem met 4-1 gewonnen van Vitesse. Tjaronn Chery scoorde na vijfentwintig minuten spelen. Na ruim een uur kwam Vitesse op gelijke hoogte, maar binnen een minuut maakte Richairo Zivkovic de 1-2. In de slotfase voerde Filip Kostic de score op naar 1-3 en 1-4.

De kansen gingen over en weer in het begin van de wedstrijd. In de 25ste minuut probeerde Tjaronn Chery het van zo’n dertig meter afstand en hij zag tot ieders verbazing dat zijn bal achter Velthuizen belandde: 0-1!

Zivkovic kreeg aan het begin van de tweede helft een grote kans en had hiermee de voorsprong kunnen vergroten. In de 63e minuut maakte Vitesse speler Pröpper de wedstrijd nog even spannend. Hij scoorde de 1-1.
Eén minuut later maakte Richairo Zivkovic alsnog de 1-2.
In de 83ste minuut maakte Filip Kostic de 1-3. Eric Botteghin stond aan de basis van deze aanval en Tjaronn Chery gaf de assist. Zes minuten later was Botteghin zelf de aangever voor de 1-4 van Kostic. Dit was ook de eindstand, wat betekende dat Groningen de eerste finalist in de Play-Off finale van 2014 zou zijn.
Ook AZ is door in de volgende ronde van de Play-Offs. Komende donderdag speelt FC Groningen eerst een uitwedstrijd in Alkmaar (aanvang 20:45 uur) en zondag een thuiswedstrijd (aanvang 16:30 uur) in stadion Euroborg.