FC Groningen wil succesvolle thuisreeks voortzetten

4 december 2019

FC Groningen is al ruim drie maanden ongeslagen in het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion. De Trots van het Noorden pakte in de laatste vijf thuiswedstrijden liefst 13 punten en wil deze succesvolle thuisreeks aankomende zondag, 8 december, tegen FC Utrecht graag voortzetten. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt.

FC Groningen noteerde in de laatste vijf thuisduels een doelsaldo van 10 goals voor en slechts één tegen. De ploeg van Danny Buijs won in de maanden september, oktober, november in eigen huis achtereenvolgens van PEC Zwolle, RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam en Willem II en speelde twee weken geleden met 1-1 gelijk tegen Feyenoord. 

Kevin Blom

Kevin Blom
Het thuisduel van aankomende zondag met de Utrechters staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. Blom reist voor de tweede keer dit seizoen af naar het Hitachi Capital Mobility Stadion. In totaal had de arbiter al 45 keer de leiding over een duel van FC Groningen en daarmee heeft -van de nog actieve scheidsrechters in het betaalde voetbal- alleen Bas Nijhuis meer duels van de Trots van het Noorden gefloten (51).
 
Het is de 27ste keer dat Blom te gast is in Groningen en van de voorgaande 26 duels op Groningse bodem werd er 12 keer gewonnen, waaronder de laatste twee duels in dit kalenderjaar tegen Sparta Rotterdam (20 oktober, 2-0) en Heracles Almelo (19 januari 3-0).
 
Scheidsrechtersteam
Blom wordt aankomende zondag 8 december in Groningen geassisteerd door assistent-scheidsrechters Johan Balder en Dave Goossens. Alex Bos is vierde official, Glay Ruperti is in Zeist de VAR. Maarten Ketting is assistent-VAR. Aftrap is zondag 8 december om 14.30 uur. Kaarten voor de wedstrijd zijn gemakkelijk aan te schaffen via onderstaande banner. 

FCG - FCU Bestel nu kaarten banner

Laatste nieuws