FC Groningen weer drie punten rijker.

Maandag 19 september 2011 om 13:04

Na één keer gelijkspel en twee nederlagen, heeft FC Groningen eindelijk weer eens gewonnen. Het thuisduel tegen Excelsior werd met 2-0 gewonnen.

In de eerste helft was het vooral erg regenachtig. De wedstrijd begon wel aardig, maar door de harde regen was het moeilijk voor de spelers om te blijven voetballen. Voorzetten kwamen vaak niet goed aan doordat het veld zo drassig was. Toch waren er een paar kleine kansen voor FC Groningen. Deze kwamen van Van Dijk,Texeira, Tadic en Andersson. Uiteindelijk scoorde Tadic in de 42ste minuut, nadat Van Loo een lange bal speelde.

In de tweede helft ging het er anders aan toe. Het was verrassend om te zien hoe FC Groningen begon aan de tweede helft. Na een minuut kopte Andersson op de lat, maar miste. Drie minuten later was het wel raak, 2-0! Vanaf dat moment had FC Groningen meerdere kansen. Burnet schopte de bal net naast en ook Texeira had een paar keer bijna zijn eerste treffer te pakken.
Texeira werd door Huistra in de basis gezet en heeft bij beide goals de assist gegeven. Hij heeft een goede wedstrijd gespeeld en hopelijk trapt hij er bij de volgende wedstrijd tegen De Graafschap zelf één in!
FC Groningen speelt a.s. zondag uit tegen De Graafschap om 14.30. Hopelijk sleept onze FC weer drie punten binnen!

JUNIOR REPORTER
Marco Brander was deze wedstrijd onze Junior Reporter. Hij schreef vanaf de perstribune een mooi verslag van de wedstrijd. Klik hier om zijn verslag te lezen.
LINE-UP
Gelukkige deelnemers die mee mochten lopen in de line-up voorafgaand aan de wedstrijd waren:
Max van Dijk/ Ralph Drent/ Dylan Brouwer/ Robin Dussel/ Esther Zwiers/ Fleur Oeseburg/ Jesper Bouwman/ Sander Blaauw/ Floris Goedhart/ Thom Bos/ Maurice Kaman