FC Groningen wederom ingedeeld in categorie 3

15 mei 2013

FC Groningen is door de KNVB wederom ingedeeld in categorie 3. De voetbalbond heeft per jaar drie meetmomenten om de gezondheid van de clubs in het betaalde voetbal te peilen. De KNVB hanteert bij de indeling drie categorieën. Tot categorie 3, waarin nu dus ook FC Groningen zit, behoren de clubs die financieel het meest gezond zijn.

Naast FC Groningen zijn ook Ajax, Almere City FC, Go Ahead Eagles, sc Heerenveen, FC Oss, PSV en FC Volendam in de categorie van meest gezonden clubs ingedeeld. Mark Boetekees, bestuurssecretaris betaald voetbal en onder meer verantwoordelijk voor de afdeling licentiezaken van de bond zegt hierover: “Het is goed te zien dat clubs beseffen dat een goed en consequent financieel beleid belangrijk is en dat ze hard blijven werken aan financieel herstel. Louter op deze wijze is de continuïteit van clubs in het betaald voetbal te waarborgen.” Licentiesysteem
De categorisering van clubs is al jaren onderdeel van het licentiesysteem van de KNVB. De financiële situatie van de clubs wordt door middel van een puntensysteem beoordeeld. Clubs worden per rapportagemoment op basis van het gescoorde puntenaantal ingedeeld in drie categorieën. Doelstelling van het systeem is het waarborgen van de continuïteit van de clubs en in het verlengde daarvan de continuïteit van de competities betaald voetbal.
 
Bij het vorige meetmoment op 1 november 2012 behoorde FC Groningen ook al tot categorie 3. Het eerstvolgende meetmoment is 15 juni. De clubs moeten dan de begrotingscijfers van het seizoen 2013/2014 overleggen.

Laatste nieuws