Meest memorabele moment tegen FC Twente komt uit uitwedstrijd

29 september 2021

FC Groningen gaat in het seizoen waarin de club een heel jaar haar 50-jarig jubileum viert, iedere thuiswedstrijd op zoek naar het meest memorabele moment tegen de aankomende tegenstander in Euroborg. Een groep supporters heeft per tegenstander een shortlist gemaakt van drie momenten. FC-supporters kunnen de komende dagen stemmen op het meest memorabele moment uit de het aankomende duel met FC Twente.

De verkiezing voor het meest memorabele moment per tegenstander is een initiatief van FC-supporter Albert Boer. Boer is samen met Paul Zweverink, Nico Swart en Damian Vos – supporters uit verschillende leeftijdscategorieën – de historie van de club ingedoken en heeft een shortlist gemaakt met drie meest memorabele momenten per tegenstander. FC Groningen omarmt het mooie idee van de betrokken supporters en zet een verkiezing per tegenstander uit. Voor iedere thuiswedstrijd in Euroborg organiseert de FC een stemronde waar supporters kunnen bepalen wat het meest memorabele moment is van de aankomende tegenstander. 

Het panel heeft voor de wedstrijd tegen FC Twente gekozen voor een drietal momenten afkomstig uit uitwedstrijden.
 
1 Debuut Erik Nevland
Erik Nevland kwam in 2004 vanuit Noorwegen naar Groningen en groeide bij de Trots van het Noorden uit tot boegbeeld van de club. Met zijn energie, drive, passie, goals en strijdwijze liet Nevland vanaf zijn eerste minuten in het groen-witte shirt zien over het FC Groningen-DNA te beschikken. In zijn eerste seizoen in Groningen werd Nevland topscorer met 16 competitiegoals uit 20 wedstrijden. Nevland debuteerde op 7 november 2004 op bezoek bij FC Twente. Groningen won, 1-2, winnende doelpunt Erik Nevland.
 
2 Eindelijk weer Europa in
FC Groningen plaatst zich in het seizoen 2005/2006 eindelijk weer eens voor Europees voetbal. Een punt in Enschede is genoeg om zeker te zijn van play-offs om Champions League voetbal en een gegarandeerd ticket voor de UEFA Cup. Yuri Cornelisse maakt op aangeven van huidig trainer Danny Buijs het Groningse doelpunt in een wedstrijd die in 1-1 eindigt. Het feest in het uitvak na de goal en na het laatste fluitsignaal is enorm. Het is veertien jaar terug dat de Trots van het Noorden zich voor het laatst kwalificeerde voor Europees voetbal.
 
3 Heerlijke afsluiter Eredivisie-seizoen, plaatsing play-offs
FC Groningen overklast FC Twente op de laatste speeldag van de Eredivisie in het seizoen 20116/2017. De Trots van het Noorden wint met 5-3 in Enschede. Bryan Linssen scoort al na 2 minuten, Oussama Idrissi maakt twee snelle goals rond een half uur spelen en vlak voor rust komt FC Groningen op een 4-1 voorsprong door een eigen goal van FC Twente. Na rust zorg Alexander Sørloth voor de vijfde en laatste FC-treffer. Door gunstige uitslagen op andere velden en de ruime overwinning in Enschede plaats FC Groningen zich toch nog voor de play-offs.


Breng je stem uit!
Wat is jouw meest memorabele moment tegen FC Twente? Breng je stem uit via de volgende link en kijk komende zaterdag of het door jou gekozen moment heeft gewonnen. Onder de stemmers wordt een 50-jaar FC Groningen pakket verloot. 

Stem hier

Laatste nieuws