FC Groningen iedere thuiswedstrijd op zoek naar meest memorabele moment

8 september 2021

FC Groningen gaat in het seizoen waarin de club een heel jaar haar 50-jarig jubileum viert, iedere thuiswedstrijd op zoek naar het meest memorabele moment tegen de aankomende tegenstander in Euroborg. Een groep supporters heeft per tegenstander een shortlist gemaakt van drie momenten. FC-supporters kunnen de komende dagen stemmen op het meest memorabele moment uit de Derby van het Noorden, tegen sc Heerenveen.

De verkiezing voor het meest memorabele moment per tegenstander is een initiatief van FC-supporter Albert Boer. Boer is samen met Paul Zweverink, Nico Swart en Damian Vos – supporters uit verschillende leeftijdscategorieën – de historie van de club ingedoken en heeft een shortlist gemaakt met drie meest memorabele momenten per tegenstander. FC Groningen omarmt het mooie idee van de betrokken supporters en zet een verkiezing per tegenstander uit. Voor iedere thuiswedstrijd in Euroborg organiseert de FC een stemronde waar supporters kunnen bepalen wat het meest memorabele moment is van de aankomende tegenstander. 
Voor de Derby van het Noorden tegen sc Heerenveen heeft het panel gekozen voor de volgende drie momenten. 

Opening Euroborg 
Arjen Robben opende als speler van Chelsea op 13 januari 2006 met een druk op de knop stadion Euroborg. FC Groningen startte een indrukwekkende serie wedstrijden – waarin het van de Groene Kathedraal een onneembare vesting maakte – met een thuisoverwinning op sc Heerenveen. Boegbeeld Erik Nevland en de huidige hoofdtrainer Danny Buijs zorgden voor de Groningse treffers, 2-1. 

Grootse overwinning in Heerenveen 
Een kolkend uitvak in Heerenveen viert op 30 januari 2011 de grootste overwinning ooit in het Abe Lenstra Stadion. FC Groningen wint de Derby van het Noorden met 4-1. Dusan Tadic scoort twee keer, ook Tim Matavz maakt een treffer, maar het meest memorabele doelpunt komt van verdediger Jonas Ivens. De Belg opent de score en trekt een indrukwekkende sprint richting de FC-supporters om de goal samen te vieren. 

Sfeeractie Arriva-trein 
De fanatieke aanhang van FC Groningen heeft in de loop der jaren vele prachtige sfeeracties gehouden in Euroborg. Een van de meest indrukwekkende was in aanloop naar de Derby van het Noorden van 11 november 2018. Onder de klanken van ’t Hoogeland van Ede Staal rijdt een spandoek van een Arriva-trein Groningen binnen. De actie duurt minuten lang en geeft de 22.500 supporters in het stadion kippenvel op de armen. Een schitterende start van een wedstrijd die met 2-0 wordt gewonnen. 

Breng je stem uit!
Wat is jouw meest memorabele moment tegen sc Heerenveen? Breng je stem uit via de volgende link en kijk komende zaterdag of het door jou gekozen moment heeft gewonnen. Onder de stemmers wordt een 50-jaar FC Groningen pakket verloot. 

Stem hier

Laatste nieuws