FC Groningen voor iedere thuiswedstrijd op zoek naar meest memorabele moment

19 augustus 2021

FC Groningen gaat in het seizoen waarin de club een heel jaar haar 50-jarig jubileum viert, iedere thuiswedstrijd op zoek naar het meest memorabele moment tegen de aankomende tegenstander in Euroborg. Een groep supporters heeft per tegenstander een shortlist gemaakt van drie momenten. FC-supporters kunnen de komende dagen stemmen op hun meest memorabele moment. In de rust van de wedstrijd tegen FC Utrecht aankomende zaterdag wordt het eerste moment bekend gemaakt. 

De verkiezing voor het meest memorabele moment per tegenstander is een initiatief van FC-supporter Albert Boer. Boer is samen met Paul Zweverink, Nico Swart en Damian Vos – supporters uit verschillende leeftijdscategorieën – de historie van de club ingedoken en heeft een shortlist gemaakt met drie meest memorabele momenten per tegenstander. FC Groningen omarmt het mooie idee van de betrokken supporters en zet een verkiezing per tegenstander uit. Voor iedere thuiswedstrijd in Euroborg organiseert de FC een stemronde waar supporters kunnen bepalen wat het meest memorabele moment is van de aankomende tegenstander.
 
Voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen FC Utrecht is gekozen voor:
 
1 De eerste officiële wedstrijd ooit
FC Groningen werd opgericht op 16 juni 1971. De club speelde op 15 augustus van dat jaar haar eerste officiële wedstrijd. Thuis tegen FC Utrecht ging het team met onder anderen Martin Koeman, Piet Fransen, Jan Nördstrom, Bjarne Jensen, Hugo Hovenkamp en Peter Eimers met 0-1 onderuit tegen de Domstedelingen.
 
2 Luis Suárez schiet FC Groningen Europa in
FC Groningen trof FC Utrecht in de finale van de play-offs in het seizoen 2006/2007. De Trots van het Noorden had dat seizoen een pareltje uit Uruguay gecontracteerd met de naam Luis Suárez. De toen 19-jarige spits begon zijn fantastische Europese carrière in Groningen en schoot FC Groningen in Utrecht met twee goals naar de 0-2 overwinning en een mooie uitgangspositie voor de return. In Euroborg maakte Suárez wederom een goal in de 2-1 winstpartij. Daarmee schoot de spits FC Groningen Europa in.
 
3 De solo van Andreas Granqvist
Verdediger Andreas Granqvist kwam in 2008 over van Premier League-club Wigan Athletic en groeide in Groningen uit tot een absolute topverdediger in de Eredivisie. Granqvist werd vaste waarde in het Zweedse nationale team. Zijn entree in Groningen was indrukwekkend. In zijn thuisdebuut op 14 september 2008 tegen FC Utrecht scoorde Granqvist uit een schitterende solo waarbij hij het hele veld overstak. De goal werd verkozen tot mooiste doelpunt ooit gemaakt in Euroborg.

Breng je stem uit!
Wat is jouw meest memorabele moment tegen FC Utrecht. Breng je stem uit via de volgende link en kijk komende zaterdag of het door jou gekozen moment heeft gewonnen. Onder de stemmers wordt een 50-jaar FC Groningen pakket verloot. 

Stem hier

Laatste nieuws