string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen Voetbalkamp met 600 deelnemers groot succes.

Maandag 17 augustus 2020 om 13:40

FC Groningen bracht afgelopen zomervakantie 600 kinderen in beweging tijdens het FC Groningen Voetbalkamp. Zes weken lang werd er volop gevoetbald. Het FC Groningen Voetbalkamp is een jaarlijks terugkerende voetbalactiviteit van FC Groningen in de zomervakantie. Voor het eerst werd het Voetbalkamp alle zes weken van de vakantie aangeboden. Coördinator voetbalactiviteiten bij FC Groningen, Simon Cageling, kijkt terug op mooie voetbalweken. 

voetbalkamp4

“Bij zowel de FC Groningen Voetbalkampen op Sportpark Corpus den Hoorn in de stad Groningen als de Voetbalkampen in de regio op de sportvelden van VV Roden en VV Wildervank spatte het plezier er af,” aldus Cageling.
 
Beleving
Plezier, ontwikkeling en het in beweging brengen van jeugd gaan hand in hand tijdens het FC Groningen Voetbalkamp. “We hebben echt een mooi programma waarin de kinderen vier dagen training krijgen van gediplomeerde trainers. Als een kind traint bij FC Groningen, willen we ook dat hij of zij echt veel leert en zich ontwikkelt. Het Voetbalkamp wordt niet voor niets georganiseerd onder de noemer ‘Trainen als een Prof.’ We zien kinderen veel plezier beleven, keihard trainen en uiteindelijk beter worden.” 

voetbalkamp 1

Naast hard trainen zet de organisatie van het FC Groningen Voetbalkamp in op beleving. Zo gaan de deelnemers op bezoek in het Hitachi Capital Mobility Stadion waar een debutantenspel wordt gespeeld. “We doen een warming-up aan de rand van het veld, hebben met één van de trainers een voorbespreking op een wedstrijd en de kinderen worden na afloop ‘geïnterviewd’ door de pers. Ze krijgen echt het gevoel voor even speler van FC Groningen te zijn. Ook komen iedere week verschillende spelers van de FC langs die meetrainen en verhalen vertellen. De variatie van pure FC Groningen-beleving en het echt iets willen aanleren tijdens de trainingen, maakt het sterk.”
 
Leukste vakantieweek
Het FC Groningen Voetbalkamp is voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar en voor deelnemers van alle niveaus geschikt. “We hadden bijvoorbeeld kinderen die nog niet bij een vereniging zitten en wilden ervaren of voetbal iets voor ze is. Daarvan heeft een aantal zich nu aangemeld bij een club. Dat is fantastisch! Tijdens de trainingen hebben we bewust oefeningen ingebouwd die ook thuis uit te voeren zijn in de hoop dat kinderen thuis aan de slag blijven met voetbal. Op die manier zetten we ook een stap naar het bredere doel, het tegengaan van bewegingsarmoede.”
 
Voor Cageling en zijn trainersstaf was het de afgelopen zomervakantie keihard doorwerken. Aan de andere kant gaf het in beweging brengen van zoveel jeugd en kinderen kennis laten maken met FC Groningen, ongelooflijk veel voldoening. “We hebben deelnemers de leukste vakantieweek proberen te bezorgen en daarin zijn we goed geslaagd. Het mooiste is wanneer kinderen aan het einde van de week naar je toe komen en zeggen. ‘Ik heb echt heel veel geleerd en het was nog leuker dan ik had verwacht.’ Die reacties, daar krijg je energie van.”

voetbalkamp5

Gerelateerd nieuws.

2 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard