FC Groningen vervolgt bekertoernooi tegen N.E.C.

18 januari 2022

FC Groningen speelt morgenavond, woensdag 19 januari, de achtste finale van de strijd om de TOTO KNVB Beker. Voor de Trots van het Noorden is het de derde ronde van het hoofdtoernooi. Daarin stuit de ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs op N.E.C. uit Nijmegen, nadat eerder Helmond Sport en Excelsior Rotterdam – beide uitkomend in de Keuken Kampioen Divisie – werden verslagen. De aftrap in Euroborg is om 18.45 uur. 

20220116GRONINGENPSV195

Tegen N.E.C. wordt bij FC Groningen – net als in de vorige bekerronde tegen Excelsior – het doel verdedigd door Jan Hoekstra. Daarnaast is verdediger Neraysho Kasanwirjo weer beschikbaar na zijn wedstrijd schorsing tegen PSV en keert aanvoerder Mo El Hankouri waarschijnlijk weer terug in de wedstrijdselectie als hij de laatste training op dinsdagmiddag goed doorstaat en hij op de wedstrijddag geen negatieve reactie krijgt op zijn inspanningen.
 
Beker winnen
Net als voor het bekerduel met Excelsior bereiden spelers en staf zich voor met een hotelovernachting voorafgaand aan het treffen met N.E.C.. “Wij willen ons ook nu zo optimaal mogelijk voorbereiden,” zegt trainer Danny Buijs. “Het is kort dag na de wedstrijd van afgelopen zondag tegen PSV. We willen ver komen in het bekertoernooi – de beker winnen – en daar willen we klaar voor zijn. Je hebt in tegenstelling tot de competitie in het bekertoernooi geen kans om je te revancheren. Het is alles of niets. Een extra mooi vooruitzicht wat wij hebben, is dat we bij winst in de volgende bekerronde opnieuw een thuiswedstrijd spelen. En hopelijk kan en mag er dan weer publiek bij zijn. Daar kijken we met z’n allen enorm naar uit.”
 
Voorbeschouwing
Bekijk de voorbeschouwing van Danny Buijs op het bekertreffen met N.E.C.. De aftrap woensdagavond in Euroborg is om 18.45 uur. De arbitrage staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.

Laatste nieuws