FC Groningen vertrekt zonder punten uit Waalwijk.

Zondag 01 mei 2022 om 22:00

FC Groningen heeft zondagavond in Waalwijk met 3-1 verloren van RKC Waalwijk. De FC stond bij rust met 3-0 achter. Spits Jørgen Strand Larsen zorgde na de pauze voor het Groningse doelpunt.

20220501RKCGRONINGEN055

FC Groningen kende een dramatische eerste helft in Waalwijk. Hoewel de FC in de eerste tien minuten meer aan aanvallen dacht dan RKC, kreeg het voor rust drie goals tegen. Finn Stokkers onderschepte na 16 minuten een terugspeelbal en scoorde, 1-0.

Diezelfde Stokkers maakte zijn tweede van de avond halverwege de eerste helft nadat een bal van achteruit over de verdediging van FC Groningen vloog en de spits samen met Michiel Kramer op het doel af kon, 2-0. In de slotfase van de eerste helft ging er weer een bal over de verdediging en kon Richard van der Venne afronden, 3-0. Het gevaarlijkste moment van FC Groningen kwam van de voet van Jørgen Strand Larsen. De spits stiftte na een half uur spelen op de paal.

Van Kaam

Drie wisselingen aan het begin van de tweede helft waar Cyril Ngonge, Daniël van Kaam en Mo El Hankouri binnen de lijnen kwamen voor Bart van Hintum, Damil Dankerlui en Michael de Leeuw. Na nog geen minuut spelen, schoot Daleho Irandust rakelings naast. De Trots van het Noorden kwam binnen een kwartier tot een treffer. Topscorer Strand Larsen tikte binnen na een één-twee met invaller Ngonge, 3-1. Direct na zijn goal kreeg de Noor een lange bal van achteruit net niet onder controle, om oog in oog te komen met de RKC-keeper Etienne Vaessen.

RKC loerde op de ruimte die achter de Groningse verdediging ontstond met snelle counters. In het laatste kwartier kwamen ook Romano Postema en Emmanuel Matuta voor verdedigers Marin Sverko en Bjorn Meijer. Tot een echt slotoffensief kwam het niet. Het gevaarlijkste moment kwam via Ngonge, maar de aanvaller kopte in de blessuretijd vlak over het doel uit een corner. Een zware avond in Brabant.