string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen versterkt zich na Wijnaldum ook met Botteghin.

Vrijdag 28 juni 2013 om 11:36

FC Groningen heeft een slag op de spelersmarkt geslagen. De Trots van het Noorden presenteert in één klap twee nieuwe verdedigers. De Groningers leggen per direct Eric Botteghin en Giliano Wijnaldum vast. Het duo tekende vrijdagmiddag meerjarige contracten in Euroborg. Vorig weekend werd Nick van der Velden al aangetrokken ter versterking van het Groningse middenveld.

Eric Fernando Botteghin kwam met FC Groningen een contract voor drie seizoenen overeen. De 25-jarige centrale verdediger uit São Paulo doorliep de jeugdopleiding van de Braziliaanse club Grêmio Barueri Futebol. Botteghin kwam medio 2006 naar Nederland en speelde vervolgens vijf seizoenen voor FC Zwolle. In 140 officiële wedstrijden scoorde hij twaalf keer voor de Zwollenaren. De Braziliaan komt sinds 2011 uit voor NAC Breda, waar hij een nog één jaar doorlopend contract had. Hij kwam in 64 officiële wedstrijden in actie voor de Bredanaars en wist daarin vijf keer te scoren. FC Groningen betaalt aan NAC Breda een transfervergoeding voor Botteghin, die tevens in bezit is van de Italiaanse nationaliteit, van 650.000 euro.
KNVB-bekerfinale
Met Giliano Wijnaldum heeft de Trots van het Noorden een overeenkomst gesloten voor twee seizoenen. De in Rotterdam geboren linksbenige verdediger was transfervrij. De 20-jarige Wijnaldum doorliep de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam voordat hij in 2008 de overstap maakte naar AZ. De verdediger debuteerde op 16 april 2011 in de Eredivisie namens AZ als invaller in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Afgelopen seizoen kwam Wijnaldum tot 19 optredens in de Eredivisie en drie bekerwedstrijden, waaronder een basisplaats als linksback in de door AZ met 2-1 gewonnen KNVB-bekerfinale tegen PSV, waar zijn broer en international Georginio Wijnaldum onder contract staat.

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard