string(9) "claudebot"

FC Groningen versterkt zich met Van Nieff.

Donderdag 30 januari 2014 om 18:50

FC Groningen heeft de eerste selectie versterkt met Yoëll van Nieff. De 20-jarige linksbenige verdediger/middenvelder kwam voor de winterstop op huurbasis uit voor FC Dordrecht, maar keert na een half seizoen al weer terug in Euroborg.

FC Groningen had de mogelijkheid Van Nieff tussentijds terug te halen naar Groningen. Hierover waren contractuele afspraken gemaakt tussen beide clubs. Vanwege de uitstekende ontwikkeling van Van Nieff bij FC Dordrecht en na het vertrek van de verdedigers William Ekong (verhuurd aan FC Dordrecht) en Timo Letschert (contractontbinding) was Van Nieff voor FC Groningen de eerste optie de selectie per direct te versterken.
Eerder stadium
“In een eerder stadium hebben wij al overwogen Van Nieff in de winterstop terug te halen naar Groningen”, stelt manager technische zaken Henk Veldmate. “Met name vanwege zijn sterke spel van de laatste maanden en enkele mutaties binnen onze selectie is Van Nieff voor ons de gewenste directe versterking. Wij realiseren ons dat het tussentijds terughalen van Van Nieff voor FC Dordrecht vervelend is, maar wij handelen naar onze mogelijkheden en volgens contractuele afspraken.”
Debuut
Van Nieff kwam tot dusver tot één officiële wedstrijd in het eerste elftal van FC Groningen. Op zondag 3 maart 2013 speelde hij bij zijn debuut negentig minuten linksback in de met 4-1 verloren uitwedstrijd tegen Roda JC in Kerkrade. Bij FC Dordrecht speelde Van Nieff dit seizoen 21 competitiewedstrijden en scoorde hij liefst negen doelpunten.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus