FC Groningen verslaat FC Twente in de beker!

Donderdag 24 september 2015 om 09:54

Woensdagavond heeft FC Groningen in Euroborg FC Twente met 2-1 verslagen. In de eerste helft stond de thuisploeg nog met 1-0 achter. Na de rust corrigeerde FC Groningen zich. Door doelpunten van Bryan Linssen en Hedwiges Maduro mocht FC Groningen verder in het bekertoernooi.

Maar liefst 13.500 toeschouwers hebben kunnen zien hoe FC Twente de eerste helft domineerde.
Reijnen, Hiariej en Antonia stonden in de basis in plaats van Lindgren, Tibbling en Linssen. Deze drie zaten wel op de bank.
Twente wist op voorsprong te komen, maar in de tweede helft kon FC Groningen haar eigen spel spelen.  Door een kopbal van de inmiddels in het veld gebrachte Bryan Linssen werd de stand 1-1.
Nog geen tien minuten later wist Hedwiges Maduro óók met het hoofd te scoren. FC Groningen had in de tweede helft de beste mogelijkheden en was dan ook de betere. Mimoun Mahi mocht in de 82e minuut binnen de lijnen komen als vervanger van Rusnak, die een applauswissel kreeg. Nog geen twee minuten later wist Mahi te scoren. Helaas was het buitenspel en werd het doelpunt terecht afgekeurd.
Eindstand: 2-1. FC Groningen gaat verder in het bekertoernooi en de volgende bekerwedstrijd zal worden gespeeld op 27, 28 of 29 oktober.
Voorafgaand aan de wedstrijd mochten 14 leden van de Junior Club met een speler, scheids- of grensrechter het veld oplopen. Dit waren:
Jeremy Bakker, Tijmen Schipper, Sem Jansen, Sven Tjabringa, Beau Tjabringa, Wouter Holtrop, Isa Beau Deekens, Elroy Faber, Misha Schomaker, Kaylen Dieke, Marco Smit, Huite van Olm, Kevin Takens en Ryan Poort.
Er zijn foto’s gemaakt van de spelersopkomst. Deze zijn te bekijken en te bestellen via www.oypo.nl/juniorclubfoto.