FC Groningen verliest van sterker Hannover 96.

Zaterdag 09 juli 2022 om 17:02

FC Groningen sloot zaterdagmiddag het trainingskamp in Duitsland af met een wedstrijd tegen Hannover 96. De Trots van het Noorden werd met 3-0 verslagen door de Duitse tegenstander uitkomend in de 2. Bundesliga. Bij rust was de stand 1-0 door een goal van Max Besuschkow. Na rust scoorde de spits nogmaals. Hendrik Weydandt zette de eindstand van 3-0 op het bord. De Duitsers beginnen aanstaande vrijdag al aan de competitie.

FC Groningen werd in het Eilenriedestadion gesteund door een kleine 100 supporters die naar Hannover waren gereisd. De FC kwam al snel op achterstand via spits Max Besuschkow die de bal na 8 minuten spelen achter doelman Michael Verrips kreeg. De FC werd voornamelijk via de linkerkant gevaarlijk waarbij Paulos Abraham diverse keren zijn man kon passeren. Tot echt grote kansen leidde het niet voor de Trots van het Noorden. Het resulteerde in een 1-0 ruststand.

Net als vorige week in het duel met PAOK kwamen er aan het begin van de tweede helft tien andere namen op het veld. Alleen Daniël van Kaam – die voor rust zoals vooraf afgesproken was ingevallen voor Laros Duarte – bleef staan. Luciano Valente kwam na een uur spelen voor Van Kaam in het veld.

20220709HANNOVER96GRONINGEN010

In de tweede helft ontstond er iets meer ruimte om te voetballen, maar werd ook duidelijk dat de Duitsers de nodige weken verder zijn in hun voorbereiding. Hannover 96 begint komende vrijdag al aan de competitie in de 2. Bundesliga met een uitwedstrijd tegen Kaiserslautern. Het verschil in fysieke fitheid was daardoor duidelijk te zien op het veld.

In de 65ste minuut maakte Max Besuschkow zijn tweede van de middag. Het gevaarlijkste moment van de kant van de FC kwam enkele minuten later via Ragnar Oratmangoen. De aanvaller schoot hard over het doel. Hannover 96 gooide met nog ruim een kwartier te spelen het duel geheel in het slot. Hendrik Weydandt nam een afvallende bal direct op de slof en scoorde fraai.

FC Groningen keert vandaag huiswaarts na een intensief en nuttig trainingskamp. Komende woensdag 13 juli staat in Veelerveen de volgende oefenwedstrijd op het programma. Aftrap tegen VV Veelerveen is om 19.00 uur.