FC Groningen verliest van Sparta in besloten duel.

Zaterdag 27 juli 2019 om 13:27

FC Groningen heeft zaterdagmiddag (27 juli) in Rotterdam een oefenwedstrijd achter gesloten deuren gespeeld. De ploeg van trainer Danny Buijs oefende op het Kasteel van Spangen tegen Sparta Rotterdam. De ruststand was 2-2. In de slotfase van de wedstrijd gaf FC Groningen het uit handen: 4-2. De Groningse treffers werden gemaakt door Ritsu Doan en Kaj Sierhuis.

FC Groningen had de zaterdag ingedeeld met twee speellocaties in de regio Rotterdam. Een deel kwam in actie tegen Sparta Rotterdam. De overige eerste selectiespelers werden met dezelfde spelersbus naar Hendrik-Ido-Ambacht gebracht en werkten daar een minitoernooi af met ASWH en Barendracht.

De Trots van het Noorden begon goed tegen Sparta. De eerste vlotte aanval resulteerde in een schot van Ritsu Doan, maar de doelman van Sparta bracht redding. Uit de hoekschop die daarop volgde was het wel raak. Mike te Wierik legde een afgeslagen corner terug op Doan. De Japanner schoot raak via de onderkant van de lat: 0-1.

In het eerste kwartier was Groningen duidelijk de bovenliggende partij. Door een slordigheid werd een hoekschop weggegeven en die vloog binnen. Adil Auassar kopte raak: 1-1. Het duurde niet lang tot FC Groningen weer op voorsprong kwam. Kaj Sierhuis schoot van dichtbij raak: 1-2. Toch kwamen de Rotterdammers voor rust nog op gelijke hoogte. Mohamed Rayhi schoot een vrije trap binnen: 2-2.

190727EOC0183

In de tweede helft trok Sparta de winst naar zich toe. Een kwartier voor tijd maakte Abdou Harroui de 3-2. Twee minuten later besliste oud-FC'er Lars Veldwijk het duel: 4-2. Volgende week begint FC Groningen aan de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Emmen. De aftrap is dan om 18.30 uur. Morgen (zondag 28 juli) is de traditionele Open Dag. Vanaf 13.00 uur begint het programma in en om het Hitachi Capital Mobility Stadion.

190727EOC0231 1

KARAKTERISTIEKEN

Sparta Rotterdam – FC Groningen: 4-2 (2-2)
Scoreverloop: 3' Ritsu Doan (1-0), 14' Adil Auassar (1-1), 17' Kaj Sierhuis (2-1), 34' Mohamed Rayhi (2-2), 75' Abdou Harroui (3-2), 77' Lars Veldwijk (4-2).