FC Groningen verliest op bezoek bij AZ.

Maandag 22 februari 2016 om 09:52

FC Groningen heeft zaterdagavond met 4-1 verloren in Alkmaar tegen AZ. FC Groningen keek bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan en uiteindelijk is het duel geëindigd in 4-1. FC Groningen staat nu tiende op de ranglijst. Michael de Leeuw zorgde voor de enige treffer aan de kant van FC Groningen.

FC Groningen begon scherp aan de wedstrijd, al binnen vijf minuten had Oussama Idrissi het eerste schot op het doel van AZ gelost. Kort daarna wilde Danny Hoesen een strafschop toen hij in het strafschopgebied neergehaald werd door Stijn Wuytens.
Het tweede deel van de eerste helft was AZ echter de betere partij. Het gevaar van AZ kwam vooral uit standaardsituaties. In de 24e minuut werd de 1-0 gescoord. Tien minuten later was het opnieuw raak bij een corner en viel de 2-0.
Even later ging het opnieuw mis en kreeg AZ een strafschop na een overtreding van Juninho Bacuna. Echter was het Sergio Padt die de penalty stopte.
Binnen vier minuten in de tweede helft leek de wedstrijd beslist toen AZ de 3-0 maakte. Twee minuten na de 3-0 bracht Michael de Leeuw met een benutte strafschop toch weer wat hoop aan de kant van de Groningers.
Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd was het duel toch definitief beslist toen Henriksen voor de 4-1 tekende uit opnieuw een strafschop. Keziah Veendorp maakt hierna nog zijn debuut in het eerste elftal van FC Groningen.
Komende zaterdag speelt FC Groningen opnieuw uit, dan bij FC Twente. De aftrap is om 18.30 uur.
Voorafgaand aan de wedstrijd tegen AZ liepen er 11 Junior Clubleden met een speler het veld op: Angela Hotzes, David Graansma, Julius Klijn, Tobias Herder, Ruben Herder, Kevin Dinkelman, Oscar Streumer, Julius Jan Drent, Lukas Beuving, Ezra Stil en Jorik Nuninga.