FC Groningen verliest in oefenduel van Duitse HSV

1 september 2021

FC Groningen heeft de oefenwedstrijd van woensdagmiddag 1 september tegen 2. Bundesligaclub Hamburger SV met 3-1 verloren. Bij rust stond het 1-1. Mo El Hankouri scoorde namens de Trots van het Noorden. Voor de FC maakten nieuwelingen Laros Duarte en Yahya Kalley hun officieuze debuut. 

Sverko

​Nieuweling Laros Duarte stond voor het eerst in het FC-shirt aan de aftrap. De middenvelder kwam gisteren op deadlineday over van Sparta Rotterdam. Van de andere nieuwelingen begon Yahya Kalley op de bank. Daleho Irandust en Sebastian Tounekti behoorden nog niet tot de wedstrijdselectie. 
 
FC Groningen startte niet goed op het trainingscomplex van HSV onder de rook van het Volksparkstadion. Manuel Wintzheimer kon al na 27 seconden scoren voor de Duitsers. De verdediging van de FC wilde de HSV’er buitenspel zetten, maar stapte te laat, 1-0.  De eerste kans voor de FC kwam drie minuten later. Linksback Bjorn Meijer denderde aan de zijlijn over zijn tegenstander heen en gaf een lage strakke voorzet, waarbij spits Michael de Leeuw net niet kon binnen tikken.
 
Na een moeilijk begin, ging de strijd in de rest van de eerste helft gelijk op. FC Groningen kwam na 25 minuten spelen op gelijke hoogte via captain Mo El Hankouri. De rechtervleugelspeler werd na een goede actie door tegenstander Miro Muheim naar de grond gewerkt en kreeg van scheidsrechter Konrad Oldhafer een strafschop mee. De aanvoerder ging zelf achter de bal staan en schoot rustig in de rechter onderhoek, 1-1.
 
In de slotfase van de eerste helft kon keeper Jan Hoekstra zich onderscheiden met een goede redding op een vrije trap van Sonny Kittel die van zo`n achttien meter van het doel kon aanleggen. Aan de andere kant werd de snelle Cyril Ngonge nog een keer de diepte ingestuurd, ging langs zijn directe tegenstander, maar kon keeper Marko Johansson niet verrassen in de korte hoek. Daardoor bleef de ruststand 1-1. 

Penalty

In de tweede helft kwam Damil Dankerlui aanwinst Laros Duarte vervangen. Dankerlui zorgde na vijf minuten spelen voor het eerste gevaar na rust. Weer was Meijer langs de linkerkant opgekomen en deze keer vond de back Dankerlui met zijn voorzet vanaf de achterlijn. Het schot van de international van Suriname ging rakelings naast.
 
FC Groningen kwam tien minuten in de tweede helft op achterstand. Doelpuntenmaker Wintzheimer werd neergelegd in het strafschopgebied waarna aanvoerder Kittel de penalty raak schoot, 2-1. Een kwartier voor tijd zette invaller Robert Glatzel FC Groningen op een grotere achterstand. Hoekstra kon de spits niet meer afstoppen nadat deze oog in oog kwam met de doelman, 3-1. Enkele minuten later kwam Yahya Kalley in het veld voor Meijer en maakte zodoende zijn eerste minuten als FC’er. Grote kansen voor een van beide doelen kwamen er niet meer waardoor het oefenduel in Duitsland in 3-1 eindigde voor de club uit de top van de 2. Bundesliga.
 
Opstelling FC Groningen:
Hoekstra, Te Wierik, Dammers, Sverko, El Hankouri, Duarte (46’ Dankerlui), El Messaoudi (77’ De Jonge), Meijer (77’ Kalley), Ngonge (86 Hettinga), De Leeuw (60’ Postema), Joosten (86’ Betzema).

scores: 1 Wintzheimer 1-0, 25' El Hankouri (str) 1-1, 53' Kittel (str) 2-1, 75' Glatzel 3-1.  

Kalley
El Hankouri
huddle

Laatste nieuws