FC Groningen verliest in Arnhem van Vitesse

23 januari 2021 / vandaag

FC Groningen heeft de uitwedstrijd tegen Vitesse zaterdagavond verloren. In Arnhem werd het 1-0 voor de thuisploeg. Riechedly Bazoer maakte voor rust het enige doelpunt. Bij FC Groningen maakte Mike te Wierik zijn rentree. De verdediger, eerder deze week overgekomen van Derby County, begon in de basis en speelde 77 minuten mee. 

Da Cruz

De eerste helft tussen de nummers 2 en 6 van de ranglijst leverde een tactisch gevecht op. Vitesse kreeg de beste mogelijkheden voor de rust. Riechedly Bazoer zette FC Groningen na 36 minuten spelen op achterstand. Een schot van afstand stuiterde onderkant lat over de doellijn, 1-0. 
 
De tweede helft leverde meer gevaar op voor beide doelen. Vlak na rust kreeg Vitesse een grote kans. Door balverlies op het middenveld konden Lois Openda en collega-spits Armando Borja op doelman Sergio Padt af. Op het laatste moment kon een sprintende Azor Matusiwa de pass van de ene naar de andere aanvaller onderscheppen waardoor de bal via de kluts naast ging.
 
FC Groningen liet zich aanvallend meer zien in de tweede helft, maar meerdere keren kon de voorzet door een Vitessenaar worden onderschept. Ahmed El Messaoudi kreeg na een uur spelen een mogelijkheid nadat de middenvelder bij een voorzet van de zijkant goed voor zijn man kwam en de bal met zijn knie raakte. Doelman Remko Pasveer plukte de inzet uit de hoek. Enkele minuten later kwam Gabriel Gudmundsson goed door aan de linkerkant en schoot zijn voorzet gevaarlijk voorlangs het doel van Vitesse.
 
Een steekbal van Mo El Hankouri op Jørgen Strand Larsen had twintig minuten voor tijd net iets te veel snelheid om de spits één op één tegen Pasveer te zetten. Hoewel ook Vitesse gevaarlijk was met onder meer schoten van afstand, bleef FC Groningen in de wedstrijd en was het duel tot op de laatste seconde spannend.
 
FC Groningen kreeg in blessuretijd nog een vrije trap waardoor doelman Padt ook besloot om mee naar voren te gaan. De doelman kwam daadwerkelijk tot koppen en knikte de bal richting de hoek, maar de kopbal kon niet door een ploeggenoot worden verlengd en werd weggewerkt door de thuisploeg. Het was het laatste wapenfeit van de wedstrijd waardoor de FC voor het eerst in het kalenderjaar 2021 zonder punten van het veld liep. 

Stem hier op de Office Centre Man of the Match 

Van Kaam
Te Wierik
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws