FC Groningen verliest in Amsterdam van koploper Ajax

25 september 2021

FC Groningen heeft zaterdagavond in de Johan Cruijff Arena met 3-0 verloren van Ajax. Bij rust was de stand 1-0 in het voordeel van de Amsterdammers door een goal van Edson Alvarez. Na rust vielen de andere goals via Antony en Noussair Mazraoui.

Kasanwirjo1

Ajax zette dit seizoen al verschillende grote uitslagen neer in thuiswedstrijden, maar FC Groningen was niet van plan zich in Amsterdam naar een monsterscore te laten leiden. Damil Dankerlui schoot na tien minuten spelen gevaarlijk op het doel, Mo El Hankouri was kansrijk en ook Tomas Suslov zag een snelle tegenstoot net in de laatste fase stranden. De mogelijkheid van El Hankouri was het grootst. De captain was er op snelheid vandoor aan de rechterkant en werd net voordat hij wilde uithalen via een slinding van de bal gegleden door Daley Blind.
 
Ajax was vanzelfsprekend in de Johan Cruijff Arena de ploeg met het meeste balbezit en dat resulteerde in verschillende kansen. Goed verdedigend werk van onder andere Marin Sverko en Wessel Dammers zorgden echter dat de FC lang het doel schoon hield. Na een half uur spelen kreeg Ajax een indirecte vrije trap in het strafschopgebied. Keeper Leeuwenburgh had de bal tijdens het stuiteren op de grond laten vallen en weer opgeraapt.
 
Met het hele team metselde de FC het doel dicht waardoor oud-FC’er Dusan Tadic hard in die muur van Groningers schoot. Leeuwenburgh was even later belangrijk met een fraaie redding op een schot vanuit de tweede lijn van die andere oud-FC’er Blind. Vijf minuten voor tijd kreeg de FC toch een goal tegen, Edson Alvarez kopte een voorzet vanaf rechts binnen, 1-0.

Sverko

De tweede helft zette Ajax in de beginfase flink aan wat voor een handvol kansen zorgde voor de Amsterdammers. FC Groningen kwam er na tien minuten voor het eerst gevaarlijk uit. Suslov ontving de bal van Paulos Abraham en zocht ruimte voor het schot van zo`n twintig meter van het doel. Zijn poging werd geblokt en de Slowaak bleef geblesseerd liggen. Op dat moment kreeg Antony in de tegenstoot via het middenveld de bal en schoot diagonaal raak voor Ajax, 2-0.
 
Groningen gaf niet op. Met Romano Postema, Michael de Leeuw en Patrick Joosten kwamen werden er aanvallend verse krachten gebracht. Keeper Leeuwenburgh had meer te doen dan voor rust en hield Tadic meerdere keren met fraaie reddingen van scoren af. Met nog tien minuten te spelen kwam de FC op een grotere achterstand. Een lange bal van Lisandro Martinez werd afgemaakt door Noussair Mazraoui, 3-0. In blessuretijd redde Leeuwenburgh een inzet van invaller Daramy waardoor het in Amsterdam 3-0 bleef. 
 
Komende vrijdag – 1 oktober – speelt FC Groningen thuis tegen FC Twente. Voor het eerst in ruim 17 maanden mag Euroborg weer volledig worden uitverkocht. Kaarten voor het duel dat vrijdag om 20.00 uur wordt afgetrapt zijn te koop via: tickets.fcgroningen.nl

Stem hier op de Office Centre Man of the Match 

Leeuwenburgh1
De Leeuw
Kalley

Laatste nieuws