FC Groningen verlengt contract met Danny Buijs

12 februari 2020 / vandaag

FC Groningen en Danny Buijs zijn het eens geworden over contractverlenging. De 37-jarige hoofdtrainer is na dit seizoen nog twee jaar verbonden aan de Trots van het Noorden. De voormalig speler van de club begon in de zomer van 2018 in het Hitachi Capital Mobility Stadion aan zijn eerste klus als trainer/coach in het betaalde voetbal en staat nu tot medio 2022 onder contract bij FC Groningen.

Danny Buijs is in Groningen bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer en staat met zijn ploeg momenteel op de achtste plaats in de Eredivisie, precies dezelfde plek waarop hij in zijn eerste jaar als eindverantwoordelijke voor het eerste team eindigde na een zeer moeizame eerste seizoenshelft.
 
Buijs was tussen 2004 en 2006 speler van de club en kwam in die periode tot 77 officiële wedstrijden voor groen-wit. Daarin scoorde de rechtermiddenvelder 10 keer, waaronder de zeer gedenkwaardige 2-0 bij de officiële ingebruikname van het nieuwe stadion van FC Groningen op 13 januari 2006 tegen sc Heerenveen. Buijs ontpopte zich met zijn manier van spelen in twee seizoenen tot één van de publiekslievelingen in het Noorden. De uit Alblasserdam afkomstige Buijs verdiende als speler in Groningen een transfer naar Feyenoord.
 
Na zijn actieve loopbaan, met bijna 300 officiële wedstrijden in het betaalde voetbal, begon Buijs in 2014 zijn trainerscarrière bij Kozakken Boys. Met de amateurclub uit Werkendam werd hij in zijn debuutjaar als trainer direct kampioen in de Topklasse Zaterdag en kwam Buijs in zijn laatste seizoen voor zijn vertrek naar Groningen op de allerlaatste speeldag in de Tweede Divisie één doelpunt tekort voor het kampioenschap in een rechtstreeks titelduel met VV Katwijk.

buijs wijst
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws