FC Groningen verkoopt Sierhuis aan Stade de Reims

31 januari 2020 / vandaag

FC Groningen heeft met Stade de Reims en Ajax een akkoord bereikt over de transfer van Kaj Sierhuis naar de Franse club. Eerder vandaag (vrijdag 31 januari) had de Trots van het Noorden al toestemming gegeven aan de 21-jarige spits om af te reizen naar Frankrijk.

Sierhuis wissel

Sierhuis werd sinds de winterstop van het seizoen 2018/2019 gehuurd van Ajax. De Trots van het Noorden had daarbij bedongen dat FC Groningen de aanvaller na anderhalf jaar voor een vastgesteld bedrag kon kopen. Door de interesse van Stade de Reims moest FC Groningen ook in gesprek met Ajax, dat formeel nog de eigenaar was van Sierhuis. Er zijn afspraken gemaakt over de vergoeding die FC Groningen ontvangt voor de tussentijdse overgang van de spits naar de Franse Ligue 1.
 
Sierhuis speelde in totaal 37 officiële wedstrijden in het groen-wit. Daarin maakte hij 10 doelpunten. Saillant genoeg was zijn laatste treffer uitgerekend tegen de formele werkgever van de spits, vorige week zondag in de door FC Groningen met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Ajax.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus licht toe waarom FC Groningen aan de transfer van Sierhuis heeft meegewerkt. “Laat voorop staan dat het onze intentie was om Kaj voor de club te behouden. De complicerende factor was wel dat wij het in deze constructie niet alleen voor het zeggen hadden. Alles overwegende hebben wij er uiteindelijk voor gekozen deze deal te sluiten. Met Romano Postema hebben we een groot talent in de selectie, die nu nog meer mogelijkheden krijgt om zich te laten zien en te ontwikkelen. Daarin hebben wij veel vertrouwen. Daarnaast hebben we met de huur van Daishawn Redan onze aanvallende mogelijkheden weer aangevuld.”

Sierhuis handen gespreid
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws