string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen verkoopt Dammers aan Willem II.

Woensdag 24 augustus 2022 om 09:30

FC Groningen heeft met Willem II overeenstemming bereikt over een transfer van Wessel Dammers. De 27-jarige verdediger, die in Euroborg nog een contract had tot de zomer van 2023, maakt per direct de overstap naar Tilburg. Dammers speelde vorig seizoen na de winterstop al op huurbasis bij de Brabanders, die bij handhaving in de Eredivisie een verplichte optie tot koop hadden. Willem II degradeerde echter, maar neemt Dammers nu alsnog over van de Trots van het Noorden.

Wessel Dammers kwam in de zomer van 2020 transfervrij over van Fortuna Sittard en debuteerde op zaterdag 13 september van dat jaar in de thuiswedstrijd tegen PSV. In totaal speelde Dammers in twee jaar tijd 48 officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden, waarin hij één keer scoorde. Dammers doorliep de voetbalopleiding van Feyenoord en via Cambuur Leeuwarden en Fortuna Sittard kwam hij medio 2020 bij FC Groningen.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus legt uit waarom FC Groningen Dammers verkoopt aan Willem II. “Na zijn komst naar FC Groningen speelde Wessel aanvankelijk behoorlijk wat wedstrijden. Vorig seizoen verloor hij zijn basisplek, waarna wij hem verhuurden aan Willem II. Na de verhuurperiode in Tilburg keerde Wessel terug bij FC Groningen en ging hij voor zijn kansen onder leiding van de nieuwe technische staf.”

“Dat resulteerde voor Wessel uiteindelijk niet in de gewenste basisplaats. We zijn met elkaar in gesprek gegaan over het perspectief voor de rest van dit seizoen. Willem II heeft zich vervolgens gemeld en wij hebben met hen onder de juiste voorwaarden een akkoord weten te bereiken. Hoewel Wessel van ons niet weg hoefde, denken wij zijn vertrek binnen de huidige selectie te kunnen opvangen. Wij danken Wessel hartelijk voor zijn inspanningen bij FC Groningen en wensen hem veel succes bij Willem II en in de rest van zijn carrière.”

Dammers Osasuna

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard