Joosten op huurbasis naar Cambuur

11 januari 2022

Patrick Joosten vertrekt op huurbasis naar SC Cambuur. FC Groningen verhuurt de 25-jarige aanvaller voor de rest van het seizoen aan de Friese Eredivisionist. Joosten heeft bij de Trots van het Noorden nog een contract tot de zomer van 2023.

Joosten2

Patrick Joosten werd in de zomer van 2020 overgenomen van FC Utrecht en debuteerde op zondag 13 september van dat jaar in de thuiswedstrijd tegen PSV. In totaal speelde Joosten in anderhalf jaar tijd 39 officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden, waarin hij drie treffers maakte en één assist gaf. In het huidige seizoen 2021/2022 deed hoofdtrainer Danny Buijs twaalf keer een beroep op Joosten.
 
Joosten doorliep de voetbalopleiding van N.E.C. uit Nijmegen en brak door in de Eredivisie bij FC Utrecht. De aanvaller kwam op huurbasis ook nog voor twee andere clubs uit; VVV-Venlo en Sparta Rotterdam.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus legt uit waarom FC Groningen de aanvaller tijdelijk naar Friesland laat vertrekken. “Het is belangrijk dat Patrick aan speelminuten komt en dat perspectief was bij ons richting de tweede seizoenshelft minder aanwezig. We zijn samen gaan kijken naar een oplossing en hebben die met een verhuur aan SC Cambuur gevonden. In Leeuwarden kan Patrick zich een half jaar laten zien op Eredivisieniveau. Patrick heeft eerder in zijn carrière aangetoond dat hij zich ook tijdens verhuurperiodes kan ontwikkelen. Wij blijven hem nauwlettend volgen en wensen hem heel veel succes bij Cambuur.”

Joosten3

Laatste nieuws