FC Groningen uit naar Dordrecht in eerste ronde bekertoernooi

23 september 2022

FC Groningen speelt in de eerste ronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. Dit werd vrijdagavond tegen 23.30 uur duidelijk na de loting die live werd uitgezonden op ESPN. Het eerste bekerduel van de Trots van het Noorden wordt dinsdag 18, woensdag 19, of donderdag 20 oktober gespeeld.

FC Groningen speelde 31 keer eerder tegen de Schapekoppen zoals de bijnaam van de ploeg uit Dordrecht luidt. Liefst 23 keer ging de Trots van het Noorden als winnaar van het veld, drie keer won FC Dordrecht. De laatste keer dat FC Groningen de ploeg uit Dordrecht trof was in het jaar dat de Trots van het Noorden de KNVB beker won. In het Eredivisieduel in Euroborg werd het 2-0 door goals van Albert Rusnak en Tjaronn Chery.

Beide ploegen kwamen elkaar drie keer tegen in het bekertoernooi. Twee van deze drie bekerduels waren een prooi voor de FC. FC Dordrecht staat momenteel op de zestiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg wordt getraind door de Italiaanse trainer Michele Santoni.  
 
FC Groningen zal haar achterban zo snel mogelijk informeren over de eventuele kaartverkoop voor het bekerduel in Dordrecht. In totaal zaten er 54 balletjes in de bak en zijn er 27 wedstrijden geloot in de eerste ronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi. De vijf ploegen die dit seizoen in Europa actief zijn (geweest), zijn vrijgesteld voor de eerste ronde.

JW2019122221045

Laatste nieuws