string(9) "claudebot"

FC Groningen trekt Wijnaldum aan; vrijdagmiddag persconferentie.

Vrijdag 28 juni 2013 om 09:32

FC Groningen heeft Giliano Wijnaldum gecontracteerd. De Trots van het Noorden heeft met de 20-jarige linksbenige verdediger een overeenkomst gesloten voor twee seizoenen. De in Rotterdam geboren Wijnaldum was transfervrij en sluit per direct aan bij de eerste selectie van FC Groningen. Hij traint vrijdagochtend echter nog niet mee met de selectie van trainer Erwin van de Looi.

Giliano Wijnaldum doorliep de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam voordat hij in 2008 de overstap maakte naar AZ. De verdediger debuteerde op 16 april 2011 in de Eredivisie namens AZ als invaller in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Afgelopen seizoen kwam Wijnaldum tot 19 optredens in de Eredivisie en drie bekerwedstrijden, waaronder een basisplaats als linksback in de door AZ met 2-1 gewonnen KNVB-bekerfinale tegen PSV, waar zijn broer en international Georginio Wijnaldum onder contract staat.
Persconferentie
Vrijdagmiddag om 15.00 uur geeft FC Groningen een persconferentie in Euroborg waarbij Wijnaldum zal worden gepresenteerd en er nog meer voetbaltechnische mededelingen zullen worden gedaan met betrekking tot het seizoen 2013/2014. Meer details volgen vanaf 15.00 uur via deze website.

Gerelateerd nieuws.

19 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

22 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus