FC Groningen trekt spits Jannik Pohl aan

29 augustus 2018

FC Groningen heeft Jannik Pohl overgenomen van AaB uit Aalborg. De 22-jarige spits tekent een driejarig contract bij de Trots van het Noorden. Tom van Weert bewandelt de omgekeerde weg en vervolgt zijn carrière in Denemarken.

Jannik Pohl heeft 76 officiële wedstrijden gespeeld voor AaB, waarin hij vijftien keer scoorde. De aanvaller werd voor verscheidene nationale jeugdteams van Denemarken geselecteerd.
 
Manager technische zaken Ron Jans zegt over de komst van Pohl naar Groningen: “Wij volgen Jannik al sinds 2017, toen onze scout Jurrie Koolhof hem aan het werk zag. Daarna hebben meerdere mensen van ons Jannik bekeken. Zelf zou ik eind vorig seizoen naar Denemarken reizen om hem persoonlijk aan het werk te zien. Een blessure zorgde ervoor dat Jannik aan de kant moest blijven en mijn trip niet doorging.”
 
Deze week maakte FC Groningen alsnog werk van de komst van Pohl. Jans: “Jannik is pas 22 jaar, jeugdinternational van Denemarken en hij kan zich naar onze mening nog verder ontwikkelen. Jannik is een sterke spits, met snelheid en diepte in zijn spel. Daarnaast is hij een harde werker. Allemaal eigenschappen die wij goed kunnen gebruiken en voor een prima aanvulling zorgen op de bestaande kwaliteiten in de huidige eerste selectie van FC Groningen.”

Laatste nieuws