FC Groningen trekt Deense spits Anders Faester aan

7 augustus 2018

FC Groningen heeft Anders Faester aangetrokken. De 17-jarige Deense spits is afkomstig van Aarhus GF en tekende een overeenkomst voor twee seizoenen met een optie voor nog een derde seizoen. Faester is maandag bij FC Groningen onder-19 begonnen aan de voorbereiding op het seizoen 2018/2019.

Faester werd geboren op 6 februari 2001. Hij was woonachtig in Aarhus en was maandagmiddag in Groningen samen met zijn ouders, zijn vriendin en zaakwaarnemer om de overeenkomst te ondertekenen. In de scouting was Faester vooral opgevallen door zijn scorend vermogen en daarbij ook de diversiteit aan doelpunten die de jonge en lange Deen maakte.

Trainingsstage
Afgelopen juni was Faester al eens voor een week op stage in Groningen. In die week draaide hij al eens mee met de trainingen van de nieuwe lichting van ‘onder-19’ en voerde hij onder meer een topsportgesprek, deed hij diverse leertesten, maakte hij kennis met zijn gastgezin in de wijk Paddepoel, kreeg hij een rondleiding door de Stad en het stadion en voerde hij een voetbalgesprek met assistent-trainer Paul Matthijs. Als afsluiting van de week speelde Faester een oefenwedstrijd.

Initiatief
Maandagmiddag gaf trainer Marcel van Buuren, in het bijzijn van diverse FC-collega’s, een presentatie aan het Deense gezelschap en kwam vooral de werkwijze van FC Groningen in de bovenbouw ter sprake. Daarin wordt van spelers veel eigen initiatief en inzet verwacht.

Anders gaf aan in de eerste periode bij de onder-19 vooral aan zijn kracht te willen werken door middel van zijn voeding in combinatie met fysieke training in het krachthonk. Op voetballend gebied wil hij graag agressiever in de zestien meter worden. Na de presentatie was het tijd voor een korte fotosessie met alle direct betrokkenen en werd het papierwerk in orde gemaakt.

JW201805259859faester

Laatste nieuws