string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen trekt Antonia aan.

Vrijdag 20 juni 2014 om 15:53

FC Groningen heeft Jarchinio Antonia vastgelegd. De 23-jarige vleugelaanvaller komt over van Go Ahead Eagles en tekent in Euroborg een overeenkomst die hem tot medio 2017 aan FC Groningen bindt. FC Groningen betaalt aan Go Ahead Eagles een transfersom om het nog één jaar lopende contract af te kopen. Over de hoogte van dit bedrag worden op verzoek van Go Ahead Eagles geen mededelingen gedaan.

Jarchinio Antonia werd op 27 december 1990 geboren in Amsterdam en speelde in zijn jeugdjaren voor Zeeburgia, Fortius en vanaf zijn negende in de jeugdopleiding van Ajax in zijn geboortestad. In de zomer van 2010 maakte hij de overstap naar ADO Den Haag waar hij op 19-jarige leeftijd zijn debuut in de Eredivisie maakte in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. In de winter van 2011 werd hij verhuurd aan Go Ahead Eagles, dat destijds speelde in de Jupiler League.
In Deventer tekende Antonia in april 2011 een contract bij Go Ahead Eagles, waar hij na twee volledige seizoenen in 2013 de promotie van de club naar de Eredivisie meemaakte. Na vier seizoenen in het betaald voetbal heeft Antonia inmiddels 111 competitiewedstrijden gespeeld. Daarin scoorde hij 25 doelpunten en gaf hij 25 keer een assist aan een teamgenoot.
Manager technische zaken Henk Veldmate over de komst van de rechtervleugelaanvaller naar FC Groningen. “Wij vinden dat Jarchinio zich in zijn eerste volledige seizoen op het hoogste niveau heeft ontwikkeld tot een volwaardige Eredivisiespeler. Hij heeft zijn snelheid als een geweldig wapen en daarnaast is het rendement van zijn acties sterk omhoog gegaan.”
“Dat vertaalde zich afgelopen seizoenen in negen doelpunten. En ook in veel situaties dat hij andere spelers laat scoren. Met zijn manier van spelen en zijn snelheid, verwacht ik dat Antonia een smaakmaker kan worden bij FC Groningen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’