FC Groningen toont veerkracht en speelt gelijk tegen FC Twente

17 januari 2021 / vandaag

FC Groningen heeft de eerste thuiswedstrijd van het jaar 2021 gelijkgespeeld tegen FC Twente. Het derde spektakelstuk in één week eindigde in 2-2. De FC knokte zich door goals van Ahmed El Messaoudi en Jørgen Strand Larsen in de tweede helft terug van een 0-2 achterstand. Voor FC Twente scoorden Dario Dumic en Thijs van Leeuwen. 

Strand Larsen.1jpg

FC Groningen kreeg in de eerste helft voldoende kansen, maar scoorde niet. FC Twente deed dat wel. Dario Dumic kopte na 12 minuten spelen raak vanuit een corner. Thijs van Leeuwen schoot de Tukkers tien minuten later naar 0-2. FC Groningen had toen ook al twee goede mogelijkheden gekregen, maar Bart van Hintum schoot in de beginfase naast en Jørgen Strand Larsen na een kwartier voetballen over het doel. Ko Itakura kopte een vrije bal van Tomas Suslov na een half uur spelen rakelings over de lat. Suslov zelf kreeg in de 35ste minuut een goede mogelijkheid met rechts, nadat een lage voorzet van Gabriel Gudmundsson niet kon worden verwerkt door de Twentse verdediging. De Slowaak haalde uit, maar schoot op keeper Joël Drommel.    
 
Trainer Danny Buijs bracht in de personen van Daniël van Kaam, Ramon Pascal Lundqvist en Sam Schreck, drie verse krachten voor de tweede helft. Lundqvist was direct na rust belangrijk. De Zweed zette zijn tegenstander met een prachtige lichaamsschijnbeweging op het verkeerde been en gaf buitenkant voet een lage voorzet waar Ahmed El Messaoudi tegenaan kon lopen, 1-2.

Nog geen twee minuten na de treffer was Lundqvist weer gevaarlijk. De middenvelder ontving de bal deze keer van El Messaoudi en schoot van een meter of dertien van het doel hard via een tegenstander naast. Groningen drong direct aan op jacht naar de gelijkmaker. Gabriel Gudmundsson schoot hard op de voeten van Drommel en met loopacties in de diepte creëerde Lundqvist het nodige gevaar.
 
Na 66 minuten spelen was het spits Strand Larsen die de gelijkmaker knap achter de Twentse keeper schoot. De Noor kwam goed voor zijn man en werkte de lage voorzet van Gudmundsson met een fraaie voetbeweging binnen, 2-2.
 
Groningen zette de tegenstander na rust flink onder druk. Met voorzetten van de zijkant werd de Trots van het Noorden meerdere malen gevaarlijk, maar telkens lukte het niet om daadwerkelijk één van de FC’ers in het strafschopgebied te bereiken. Strand Larsen kreeg in de absolute slotfase nog een schietkans via een voorzet van de ingevallen Remco Balk, maar de moegestreden spits raakte de bal niet voldoende om echt kracht achter het schot te zetten. Na 94 minuten voetbal eindigde het derde spektakelstuk in één week in 2-2.  

Stem hier op de Office Centre Man of the Match 

Messaoudi
Da Cruz
Gudmundsson
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws