FC Groningen thuis tegen FC Twente in de beker

25 augustus 2018

FC Groningen speelt in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker een thuiswedstrijd tegen FC Twente. De wedstrijd wordt dinsdag 25, woensdag 26 of donderdag 27 september gespeeld in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

De speeldatum en het aanvangstijdstip worden in de loop van komende week bekend. Voor FC Groningen valt de wedstrijd tussen de thuiswedstrijd van zondag 23 september tegen AZ en die van zondag 30 september tegen FC Utrecht. Voor FC Twente staat er vooralsnog in de Keuken Kampioen Divisie op vrijdag 28 september een thuisduel met Jong PSV op het programma.

Historie
FC Groningen en FC Twente troffen elkaar driemaal eerder in bekerverband. In 1984 betrof het een dubbele ontmoeting in de kwartfinales van het toernooi. Destijds werd het in Groningen 2-2 en was een replay nodig. In Enschede 1-1 en nam FC Groningen de strafschoppen vervolgens beter: 2-4. Ook toen speelde FC Twente trouwens in de Eerste Divisie.
In 2015 won Groningen als titelhouder in eigen huis voor 13.605 toeschouwers in de eerste ronde met 2-1 van de Tukkers, die eerst nog op voorsprong waren gekomen.

Laatste nieuws