FC Groningen tevreden met gelijkspel in Nijmegen.

Vrijdag 31 oktober 2008 om 10:32

In het Goffertpark was NEC afgelopen woensdag de thuisspelende ploeg, waartegen FC Groningen de koppositie van de eredivisie moest verdedigen. Over en weer waren er kansen, maar uiteindelijk mochten de Groningers zich nog gelukkig prijzen met een puntje, nadat Granqvist met een tweede gele kaart moest vertrekken. De 0-1 voorsprong kwam op naam van Berry Powel vroeg in de eerste helft. Een minuut voor het einde van de wedstrijd was het invaller Gonzalo Garcia die de 2-2 voor zijn rekening nam.

Op deze doordeweekse avond ging FC Groningen vol goede moed van start. Er werd druk gezet op NEC en in de elfde minuut lag de bal al achter doelman Babos. Het was Powel die de bal met kracht in de touwen schopte op een harde en lage voorzet van Marcus Berg: 0-1. Het tweede kwartier kwam NEC steeds beter in de wedstrijd. Luciano moest laten zien wat die waard was, toen de Nijmegenaren het ene na het andere schot op het Groningse doel afvuurde. Het was eerst Schöne, daarna schoot Van Beukering in de rebound voorlangs. Davids was aan Nijmeegse zijde flink op dreef, maar tot tweemaal toe was het de FC Groningen doelman die redding kon brengen. NEC werd sterker, maar het waren de Groningers die met een voorsprong aan de rust begonnen.
Aan het begin van de tweede helft kwam NEC al binnen twee minuten langszij. Het was Wisgerhof die vanaf twintig meter precies de bal in de linkerbovenhoek wist te mikken. Luciano kon niet op tijd reageren: 1-1.  Alles was weer mogelijke en aan beide kanten werden er kansjes gecreëerd. Marcus Berg had een keer ruimte voor een schot, maar aan Nijmeegse zijde was het Worm die bijna binnenkopte. Voor de laatste 25 minuten kwam Koen van de Laak bij Groningen in het veld in plaats van Petter Andersson. NEC werd steeds sterker en FC Groningen had moeite het spel weer over te nemen.
Zeven minuten voor tijd kreeg NEC kans op de voorsprong. Granqvist viel in duel met Saidi binnen de zestien met zijn hand op de bal, waarvoor hij zijn tweede gele kaart kreeg en dus kon hij vertrekken. NEC kreeg een strafschop en die werd benut door El-Akchaoui: 2-1. De wedstrijd leek beslist nu FC Groningen verder moest met tien man. Ron Jans wisselde nog en bracht Gonzalo Garcia op de plek van Danny Holla. Dit bleek een gouden wissel op het moment dat de invaller binnen een minuut een voorzat van Van de Laak vol op zijn slof nam en via de onderkant van de lat was daar de gelijkmaker: 2-2.
In de extra tijd wisselden beide ploegen nog een keer. Bouaouzan kwam bij de Nijmegenaren en bij Groningen kwam Metaj nog in het veld voor Powel. Luciano moest nog één keer redding brengen, want Tim Janssen kwam nog knap tot een schot op het Groningse doel. Aan de stand veranderde niets meer en zo nam FC Groningen een puntje mee terug naar het Noorden.
Luciano; De Roover, Sankoh, Granqvist, Svejdik; Matthijs (c), Holla (89’Garcia), Lovre; Andersson (66’ Van de Laak), Berg, Powel (93’Metaj).
Rest bank: Van Loo, Cahais, Veldmate.