string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen terug in ‘financieel gezonde’ categorie 3.

Vrijdag 15 mei 2015 om 15:05

FC Groningen is door de KNVB ingedeeld in categorie 3. Dit is op basis van het indienen van de halfjaarcijfers van het seizoen 2014/2015. De voetbalbond heeft per jaar drie meetmomenten om de gezondheid van de clubs in het betaalde voetbal te peilen. De KNVB hanteert bij de indeling drie categorieën. Tot categorie 3 behoren de clubs die financieel het meest gezond zijn.

Naast FC Groningen zijn Ajax, Almere City FC, SC Cambuur, Go Ahead Eagles, Feyenoord, sc Heerenveen, Heracles Almelo, FC Oss en PSV ingedeeld in de categorie van meest gezonde clubs.
De categorisering van clubs is onderdeel van het licentiesysteem van de KNVB. De financiële situatie van de clubs wordt door middel van een puntensysteem beoordeeld. Clubs worden per rapportagemoment op basis van het gescoorde puntenaantal ingedeeld in drie categorieën.
Bij het vorige meetmoment behoorde FC Groningen nog tot  categorie 2. Bij het eerstvolgende meetmoment moeten de begrotingscijfers van het seizoen 2015/2016 worden overlegd. Bij het eerste en tweede meetmoment in het seizoen 2012/2013 behoorde FC Groningen eerder al tot categorie 3.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’