string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen start met regionale voetbalscholen.

Dinsdag 24 maart 2015 om 09:39

FC Groningen gaat vanaf het seizoen 2015/2016 van start met regionale voetbalscholen in Noord-Nederland. Voetbaltechnische mensen van de Trots van het Noorden hebben de plannen hieromtrent maandagavond ontvouwd tijdens een bijeenkomst in Euroborg met afgevaardigden van het Amateurconvenant FC Groningen.

FC Groningen gaat werken met een nieuwe voetbalpiramide. Eerder kondigde de Trots van het Noorden al aan dat de club de opleiding gaat herstructureren en na dit seizoen niet meer met een zelfstandig B2- en C2-jeugdteam actief zal zijn. Daar komen aan de onderkant regionale voetbalscholen voor E- en F-pupillen bij en aan de bovenkant van de opleiding weer een volwaardig Beloftenteam. De nieuwe voetbalscholen gaat de club onderbrengen in de regio bij amateurclubs, die hiervoor belangstelling hebben en aangesloten zijn bij het amateurconvenant.
Kandidatuur
Gisteravond (maandag – red.) hebben manager technische zaken Peter Jeltema, hoofd jeugdopleiding Paul Raveneau, hoofd jeugdscouting Peter Moltmaker, Bote Talsma, coördinator van de Voetbalschool, en Niek Hollewand, coördinator Amateurconvenant FC Groningen, belangstellende clubs geïnformeerd over de opzet en de werking van deze nieuwe regionale voetbalscholen. De komende periode gaat FC Groningen met geïnteresseerde amateurverenigingen in gesprek over een mogelijke kandidatuur voor één van de op te zetten regionale voetbalscholen.
Momenteel heeft de Regionale Voetbal Opleiding (RVO) FC Groningen in totaal negen jeugdteams. Het jongste elftal is FC Groningen D2. Dit zijn allemaal eerstejaars D-pupillen (onder 12). In het voortraject op de D2 heeft FC Groningen al vele jaren de Voetbalschool FC Groningen voor de meest getalenteerde E- en F-pupillen. Deze spelers – allemaal voetballend bij amateurclubs in Noord-Nederland – spelen en trainen veelal op woensdagmiddag op Sportpark Corpus den Hoorn.
Geen uitstroom
De huidige deelnemers aan de Voetbalschool FC Groningen op Corpus worden volgend seizoen ondergebracht op één van de nieuwe locaties in de regio. Voor zowel de eerstejaars E-pupillen als de eerste- en tweedejaars F-pupillen geldt dat zij sowieso doorstromen naar één van de nieuwe regionale voetbalscholen. Uit de huidige voetbalschool op Corpus zullen dus geen deelnemers uitstromen. 
De club denkt met het opstarten van regionale voetbalscholen nog beter te kunnen inspelen op de behoeften van talentvolle voetballers en een nog bredere basis te leggen onder ons technisch plan ‘2018: talenten op één’, waarbij vanaf 2018 de eerste selectie van FC Groningen voor minimaal vijftig procent dient te bestaan uit eigen opgeleide spelers.
Basis
In de optiek van de club wordt de basis hiervoor op nog jongere leeftijd gelegd en dan met name in de regio van het verzorgingsgebied van FC Groningen. Uitgangspunt hierbij is dat E- en F-pupillen in hun eigen omgeving behoren te voetballen en dus is er ook een voorname rol weggelegd voor de convenantpartners van FC Groningen.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’