string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen start eigen organisatiebureau.

Dinsdag 30 juni 2009 om 14:09

FC Groningen breidt haar activiteiten verder uit. De club start met Organisatiebureau FC Groningen een eigen evenementenbureau voor interne en externe partijen. De leiding van Organisatiebureau FC Groningen komt in handen van Jepko van Roon, Hoofd Operationele Zaken bij de club, en Ger van Gelder, van sportmarketingbureau SPRON. Het bureau gaat 1 juli 2009 van start.

De thuiswedstrijden van FC Groningen in Euroborg vormen (gemiddeld) om de week één van de grootste terugkerende evenementen in de regio. Organisatiebureau FC Groningen is een verdere uitbreiding op het organiseren van activiteiten. FC Groningen is van mening dat zij met al haar reeds aanwezige professionele kennis en specifieke kwaliteiten in alle facetten in staat moet zijn dit intern verder uit te bouwen en deze diensten daarnaast ook aan te bieden voor externe partijen.

Met Organisatiebureau FC Groningen wil de club haar huidige evenementen, zoals de jaarlijkse Open Dag, rondleidingen in Euroborg en arrangementen rondom thuiswedstrijden, verder doorontwikkelen en professionaliseren. Daarnaast gaat het Organisatiebureau FC Groningen nieuwe activiteiten, gelieerd aan de club, ontwikkelen. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld FC Groningen Voetbalkampen of een FC Groningen Zaalvoetbaltoernooi.

Daarnaast wil Organisatiebureau FC Groningen ook voor externe opdrachtgevers – zoals sponsors van de club – activiteiten als symposia, congressen, beurzen, bedrijfsfeesten en –toernooien organiseren. Met dit initiatief verwacht Organisatiebureau FC Groningen een aanvulling en versterking te zijn op de huidige activiteiten van FC Groningen, alsmede op die van haar andere dochterondernemingen FC Groningen Media, Preventief beveiligingsdiensten en Euroborg Horeca.

Vanuit FC Groningen wordt Jepko van Roon aangesteld als algemeen manager van Organisatiebureau FC Groningen en treedt Ger van Gelder per 1 juli 2009 in dienst als commercieel manager. Van Gelder heeft zijn sporen verdiend bij het Groninger sportmarketingbureau SPRON.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’