FC Groningen staat centraal in serie: ontdek de Eredivisie

24 januari 2022

FC Groningen staat vanavond centraal in de aflevering ‘Ontdek de Eredivisie’. Gedurende het jubileumjaar van de Eredivisie – de competitie bestaat dit seizoen 65 jaar – gaat journalist en presentator Sjoerd Mossou langs alle voetbalsteden. Vanavond staat Groningen centraal en neemt Mossou de kijker mee langs bijzondere plekken voor FC Groningen in stad en ommeland.

21262 Ontdek_de_eredivisie_Groningen_v3 326x174px

Ontdek de Eredivisie wordt vanavond (maandag 24 januari) om 18.00 uur uitgezonden op ESPN2 en is later vanavond om 19.30 uur ook te zien op het hoofdkanaal van de sportzender. De uitzending is vanaf 18.00 uur ook online terug te vinden op de website van het Algemeen Dagblad. 
 
Mossou keert met voormalig FC’er Kurt Elshot en supporter Rob Groen terug naar het Oosterpark. Een bezoek aan de binnenstad van Groningen en Euroborg mag uiteraard niet ontbreken. Ook zet de presentator voet op het stuk grond waar Luis Suárez zijn eerste minuten maakte als FC’er.  
 
Naast de uitzending is door de Eredivisie een online platform gebouwd met een unieke reis door de tijd. Bijzondere verhalen van alle clubs zijn te vinden op https://eredivisie.nl/ontdek/. Op dit platform kunnen bezoekers online een reis maken langs stadions, standbeelden, kroegen, pleinen, geboortehuizen en andere betekenisvolle plekken voor de clubs. Allemaal voorzien van feitjes, anekdotes en beeld. Het laat zien op welke plekken in Nederland de clubs het diepst geworteld zijn.

Zoom in op Groningen en ontdek diverse bijzondere verhalen over FC Groningen. Zo kunnen supporters virtueel voor de deur komen te staan waar aanvaller  Suárez ooit woonde en mag vanzelfsprekend zowel het Oosterpark als Euroborg niet ontbreken. 
Ga naar 'Ontdek de Eredivisie'

oosterparkstadion (2)

Laatste nieuws