FC Groningen speelt gelijk tegen SF Lotte.

Zaterdag 13 juli 2019 om 14:55

FC Groningen heeft zaterdagmiddag een oefenwedstrijd gespeeld tegen het Duitse SF Lotte. Het duel met de ploeg, uitkomend in de Regionalliga West, eindigde in 1-1. Bij rust stond het 0-0. De doelpuntenmaker aan Groningse zijde was Romano Postema. Dinsdag is het volgende oefenduel van de FC in Rolde tegen FC Emmen. De aftrap is dan om 19.00 uur.

JW2019071317913

De vijfde oefenwedstrijd in de voorbereiding werd gespeeld in Lohne, niet ver van de Nederlandse grens. Bij FC Groningen maakte Ritsu Doan zijn eerste minuten van dit seizoen. Nieuweling Bart van Hintum begon op de bank, maar kwam een half uur voor tijd binnen de lijnen en speelde voor het eerst voor zijn nieuwe club.

In de eerste helft waren de kansen voor de Trots van het Noorden. Ramon Pascal Lundqvist kon een voorzet van Deyovaisio Zeefuik net niet verzilveren. Even later schoot Kaj Sierhuis fantastisch raak vanaf 40 meter over de doelman, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel. De grootste kans was voor Mo El Hankouri. Uit een mooie aanval via Zeefuik schoot de aanvaller rakelings naast.

SF Lotte kwam direct na rust op voorsprong. George Kelbel kopte raak uit een voorzet. FC Groningen ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Ajdin Hrustic trof tot twee keer toe de doelman op zijn weg. Een kwartier voor tijd kwam de FC toch op gelijke hoogte met de Duitsers. Een snelle uittrap van Sergio Padt viel over de verdediging van Lotte en invaller Romano Postema vocht zich langs zijn tegenstander. Oog in oog met de Duitse doelman bleef het 17-jarige talent ijzig kalm: 1-1. Een andere invaller Django Warmerdam was nog dichtbij de winnende treffer, maar zijn schot ging in het zijnet.