FC Groningen speelt gelijk tegen N.E.C in besloten duel

4 september 2020 / vandaag

FC Groningen heeft vanmiddag in Rolde achter gesloten deuren een oefenwedstrijd gespeeld tegen N.E.C. De Trots van het Noorden speelde het duel met de Nijmeegse club met 3-3 gelijk. Voor FC Groningen opende Nicklas Strunck de score en was aanvaller Remco Balk twee keer trefzeker. 

volley Strunck

Doelman Nigel Bertrams maakte zijn eerste officieuze minuten in het shirt van FC Groningen. De FC begon scherp aan het duel. Nicklas Strunck zette zijn ploeg al na zo`n zeven minuten spelen op voorsprong. De Deen schoot op aangeven van Mo El Kharbachi de 1-0 via een volley binnen. Remco Balk bracht vier minuten later de score op 2-0 door een scherpe voorzet van Joël van Kaam bij de tweede paal binnen te tikken. Thomas Beekman deed na ruim een kwartier spelen iets terug namens N.E.C., 2-1.   
 
FC Groningen bracht de marge na bijna een half uur spelen weer op twee. Wederom was Balk de doelpuntenmaker nadat Kian Slor en Thomas Poll over links een goede combinatie en prachtige aanval hadden opgezet, 3-1. Dat was ook de ruststand.
 
Na rust waren beide ploegen gelijkwaardig. Balk werd tot twee keer toe ten val gebracht binnen het strafschopgebied, maar verdiende geen penalty. N.E.C. bracht twintig minuten voor tijd de spanning terug in de wedstrijd. Invaller Elayis Tavsan scoorde namens de club uit de Keuken Kampioen Divisie, 3-2.
 
Balk kreeg tien minuten voor tijd de mogelijkheid om zijn hattrick compleet te maken, na een goede pass van Slor. De aanvaller kapte zijn tegenstander uit, maar wachtte iets te lang met schieten, waardoor hij uiteindelijk niet kon scoren. N.E.C. sloeg in de slotfase toe en maakte vier minuten voor het laatste fluitsignaal de gelijkmaker. Een vrije trap van Syb van Ottele werd onderweg aangeraakt en vloog in het doel. Daardoor speelden FC Groningen en N.E.C. uiteindelijk in een doelpuntrijke wedstrijd gelijk, 3-3.
 
De Trots van het Noorden sluit aanstaande zondag om 14.30 uur de voorbereiding af met een oefenwedstrijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Het Duitse Arminia Bielefeld is te gast. Zowel seizoenkaarthouders als clubcardhouders kunnen één kaart per relatienummer kopen via https://kaartverkoop.fcgroningen.nl/
 
Opstelling FC Groningen: Bertrams, Strunck, Can (36’ Betzema), Van de Looi, Poll (36’ Talo), Joël van Kaam (67’ Dallinga), Schreck, El Messaoudi, El Kharbachi (36’ Hamelink), Slor, Balk.

Doelpunt Balk
El Kharbachi
doelpunt vieren
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws