FC Groningen speelt gelijk tegen Cambuur.

Maandag 03 maart 2014 om 11:56

Zondagmiddag speelde FC Groningen een thuiswedstrijd tegen Cambuur. Op de ranglijst is er maar een verschil van drie plekken. Eerder dit seizoen verloor Groningen de uitwedstrijd tegen Cambuur met 4-1.

Zeefuik stond sinds een lange tijd weer in de basis en kreeg gelijk een grote kans in de eerste minuten van de wedstrijd. Ook waren er kansen voor Tjarron Chery. De keeper van Cambuur, Leonard Nienhuis maakte nog een fout waardoor FC Groningen op 1-0 voorsprong kon komen, maar Kostic kon geen medespelers vinden.
Michael de Leeuw raakte de paal.
Ook Cambuur was af en toe dicht bij een doelpunt. Marco Bizot zat goed in de wedstrijd en zorgde ervoor dat Cambuur geen doelpunt maakte.
Vijf minuten na rust scoorde Tjarron Chery de 1-0!
Na dit doelpunt werd de wedstrijd feller en vielen er ook gele kaarten. De kansen gingen over en weer. In de 74ste minuut kreeg FC Groningen een strafschop tegen na een handsbal van Johan Kappelhof. Manu van Cambuur benutte deze strafschop, 1-1.
Aan het eind van de wedstrijd kreeg Zivkovic nog een kans om te scoren én een herkansing, maar hij wist de bal niet langs Nienhuis te krijgen.
De eindstand bleef steken op 1-1.
Komende zondag speelt FC Groningen om 14:30 uur weer een thuiswedstrijd tegen Feyenoord.
Voorafgaand aan de wedstrijd liepen er 14 Junior Club leden met een speler of scheids-/grensrechter het veld op : Dominique Sikkema, Sjoerd Nienhuis, Milan, Didier Franken, Mike Kruimink, Demi Klinkhamer, Jordi Koopmans, Julian Zwart, Kevin Tiebackx, Niek Bos, Robin Pettinga, Vinn Saffier, Naut Balster, Pepijn Kroeze, Milan Sissing.
In de rust waren er 5 GWB leden die deel namen aan de Gasunie Shoot-Out: Tonnes Popken, Sven Addens, Martijn Eitens, Djen Bakker en Henk-Jan Boers. Djen en Henk-Jan zijn door naar de volgende ronde. Wij wensen ze veel succes!
Foto’s van de wedstrijdactiviteiten, ga naar ons fotoalbum.