FC Groningen speelt bij MSV Duisburg gelijk

11 januari 2019 / vandaag

Vrijdagmiddag heeft FC Groningen een oefenwedstrijd bij MSV Duisburg met 1-1 gelijkgespeeld. De stand bij rust was 0-0. Invaller Remco Balk bepaalde een kwartier voor tijd de eindstand op 1-1. Na deze wedstrijd zit het trainingskamp van vier dagen in Duitsland erop en reist de FC weer terug naar Groningen.

duisburg-groningen3

FC Groningen speelde in Duisburg de tweede oefenwedstrijd op Duitse bodem, nadat dinsdagavond al werd gevoetbald tegen 1. FC Köln. De basiself werd door trainer Danny Buijs op één plek gewijzigd. Jan Hoekstra, die onlangs zijn contract verlengde bij de Trots van het Noorden en inmiddels tweede doelman is, stond onder de lat in plaats van Sergio Padt die vanwege zijn rechtszaak vrijdagochtend in Groningen moest zijn.

In de eerste helft had Groningen de betere kansen, maar kwamen beide ploegen niet tot scoren. Meteen na de pauze kwamen de eerste twee van in totaal negen wissels binnen de lijnen. Na tien minuten veroorzaakte Mike te Wierik een strafschop, die vervolgens werd benut door Ahmet Engin. Even eerder had Ajdin Hrustic nog de paal getroffen.

Een kans voor Kaj Sierhuis ging vooraf aan de treffer van invaller Remco Balk, die op aangeven van Deyovaisio Zeefuik de 1-1 aantekende. In het laatste kwartier veranderde die score niet meer. Hoekstra, Zeefuik en Django Warmerdam speelde de volledige negentig minuten. Ahmad Mendes Moreira moest met klachten de wedstrijd verlaten. Na het nuttigen van een sportmaaltijd werd het trainingskamp afgesloten. Halverwege de vrijdagavond keerde de spelersbus terug in de Stad.

Opstelling FC Groningen
Jan Hoekstra; Deyovaisio Zeefuik, Mike te Wierik (83’ Kellian van der Kaap), Jeffrey Chabot (68’ Tom van de Looi), Tim Handwerker (68’ Amir Absalem); Iliass Bel Hassani (46’ Ajdin Hrustic), Samir Memisevic (83’ Kellian van de Kaap), Thomas Bruns (68’ Ludovit Reis), Django Warmerdam; Kaj Sierhuis (70’ Michael Breij), Mimoun Mahi (46’ Ahmad Mendes Moreira; 65’ Remco Balk).
Rest bank: Kevin Begois, Leonel Miguel, Daniël van Kaam.
Niet inzetbaar: Sergio Padt, Ritsu Doan, Jannik Pohl.

Scores: 55’ Engin (strafschop) 1-0, 75’ Balk (Zeefuik) 1-1.

duisburg-groningen5
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws