FC Groningen sluit prachtig seizoen af in Foxhol.

Zaterdag 23 mei 2015 om 17:02

FC Groningen heeft zaterdagmiddag het succesvolle voetbalseizoen 2014/2015 afgesloten. De kersverse bekerwinnaar deed dit voor zo’n 1.200 toeschouwers in Foxhol met een oefenwedstrijd tegen FVV. De ploeg van trainer Erwin van de Looi won, na een 8-0 ruststand, uiteindelijk met 20-0. Topscorers deze middag waren Mimoun Mahi en Michael de Leeuw met vier treffers.

Vrijwel alle fitte spelers van FC Groningen kwamen zaterdagmiddag in actie bij de afsluiting van het seizoen tegen FVV. Het oefenduel in Foxhol kwam mede tot stand door de inspanningen van voormalig FC’er Richairo Zivkovic. De huidige spits van Ajax had als blijk van waardering richting FVV deze oefenwedstrijd aangeboden aan de amateurclub waar het voor hem allemaal begon. Voorafgaand aan de wedstrijd werd Zivkovic door FVV in het zonnetje gezet.
De insteek van trainer Erwin van de Looi was om alle fitte en beschikbare spelers een helft in actie te laten komen. De FC trad voor en na rust dan ook aan met twee compleet verschillende teams. De succesvolle coach van de FC kon in Foxhol niet beschikken over de internationals Simon Tibbling, Hans Hateboer en Desevio Payne. Tjaronn Chery, die zich maandag in Hoenderloo dient te melden bij de voorselectie van het Nederlands elftal, bleef aan de kant. Ook Nick Bakker en Hristijan Denkovski kwamen niet in actie.
Bij FC Groningen maakte Gibril Sankoh voor rust zijn opwachting in de ploeg van de Trots van het Noorden. In de eerste helft kwam FC Groningen snel op een ruime voorsprong en stond het na een half uur spelen al 6-0 in het voordeel van de KNVB-bekerwinnaar.
Het derde doelpunt van de middag was er één met een speciaal tintje toen doelman Sergio Padt mocht aanleggen voor een strafschop en deze verzilverde. Mimoun Mahi was topscorer van de eerste helft met vier treffers en zette vlak voor de pauze de ruststand op 8-0.
Na rust kwamen er elf andere spelers op het veld bij de FC en bleef het doelpunten regenen op een zonnig sportpark in Foxhol. Michael de Leeuw wist net als Mahi vier keer het net te vinden. Hilal Ben Moussa sloot zijn periode bij FC Groningen af met een glaszuivere hattrick, waarbij de 12-0 verreweg de mooiste treffer was van de middag. Via een werkelijk schitterende volley schoot de middenvelder de bal achter de doelman van FVV. Ook de vertrekkende Nick van der Velden pikte zijn goaltje mee. Het slotakkoord was geheel in stijl voor de topscorer van de FC, De Leeuw.
De doelpuntenmakers voor de Trots van het Noorden waren: Mahi en De Leeuw (4x), Ben Moussa (3x), Islamovic (2x), Hiariej, Padt, Hoesen, Hrustic, Van der Velden, Antonia en Kieftenbeld (allen 1x). FC Groningen start het nieuwe voetbalseizoen 2015/2016 op zondag 28 juni met de eerste training op sportpark De Koepel in Haren.