FC Groningen sluit oefenreeks af met gelijkspel tegen SM Caen

4 augustus 2018

FC Groningen heeft zaterdagmiddag in Haren met 0-0 gelijkgespeeld tegen het Franse SM Caen. Het was de laatste van negen oefenduels voordat de FC volgende week de competitie begint met een uitwedstrijd tegen Vitesse. Morgen houdt de Trots van het Noorden haar jaarlijkse Open Dag en zijn er vanaf 13.00 uur tal van activiteiten in en rondom het stadion. 

De intenties van het team van trainer Danny Buijs waren vanaf minuut één duidelijk. De hoofdtrainer spoorde zijn ploeg fanatiek aan om bij balverlies druk op de tegenstander te houden. Hierdoor kreeg de Franse ploeg uit de Ligue 1 weinig tijd van de Groningers.
 
In balbezit kon de FC echter aanvallend weinig creëren. Een lobje van Tom van Weert op Mimoun Mahi was na acht minuten net te hard waardoor keeper Brice Samba eerder bij de bal was dan de aanvaller van FC Groningen. De tandem aan de linkerkant tussen Mahi en Django Warmerdam kwam een aantal keer goed door, maar telkens miste de precisie in de eindpass. De mooiste actie van de eerste helft kwam ook op naam van Mahi die vrijwel op de achterlijn zijn man passeerde, maar uiteindelijk niet verder kwam dan een corner.
 
Verdedigend gaf FC Groningen amper iets weg in de eerste helft. Deyovaisio Zeefuik schatte halverwege het eerste bedrijf een lange bal niet helemaal goed in waardoor Casimir Ninga leek te kunnen uithalen. Maar de Groningse back gooide zich voor het schot en zag de bal via zijn lichaam op de achterlijn gaan.
 
De tweede helft begon met een vervelende botsing tussen Ludovit Reis en tegenstander Frederic Guilbert. Reis ging vol overgave het kopduel aan, won deze ook van de veel grotere Fransman die te laat kwam, waardoor Reis een stevige beuk kreeg. Even was Reis alle lucht kwijt, maar na verzorging op het veld kon de middenvelder verder spelen.
 
De Fransen noteerden na 52 minuten spelen hun eerste kans. Een vrije trap vanaf de zijkant van het veld werd voorlangs gekopt door de vrijstaande Ronny Rodelin. Dezelfde aanvaller kreeg na ruim een uur spelen een soortgelijke mogelijkheid, maar weer ging de bal voorlangs. Aan de andere kant kwam Samir Memisevic na een hoekschop tot een mogelijkheid met het hoofd, maar ook hij miste het doel.
 
Een kwartier voor tijd liet keeper Sergio Padt zijn klasse zien met een fantastische redding op een Frans schot. De doelman tikte de bal stijlvol over de lat, al was de redding onnodig, want de assistent-scheidsrechter stond met de vlag omhoog vanwege buitenspel.
 
Buijs bracht direct twee nieuwe spelers in het veld. Jeff Chabot en Tom van de Looi kwamen Ajdin Hrustic en Memisevic vervangen. Niet veel later kwamen ook Ahmad Mendes Moreira en Tapmahoe Sopacua in het veld voor Mahi en Jesper Drost. Mendes Moreira versierde met zijn eerste actie van de wedstrijd een hoekschop, maar dit leverde geen gevaar op. Het treffen op Sportpark De Koepel in Haren eindigde zoals het begon in 0-0.
 
FC Groningen houdt morgen, zondag 5 augustus, haar jaarlijkse Open Dag. Fans en belangstellenden zijn vanaf 13.00 uur van harte welkom in het Hitachi Capital Mobility Stadion. In en om het stadion zijn allerlei leuke activiteiten en uiteraard zijn de spelers en trainers beschikbaar voor foto’s en handtekeningen.
 
FC Groningen – SM Caen: 0-0
 
Opstelling FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Memisevic (74’ Chabot) Warmerdam; Hrustic (74’ Van de Looi) Reis, Drost (80’ Sopacua); Doan, Van Weert en Mahi (80’ Mendes Moreira)
 
Rest bank: Hoekstra, Jenssen.
 
Toeschouwers: 750
 

20180804JV2688

Laatste nieuws