string(9) "claudebot"

FC Groningen schrijft zwarte cijfers.

Woensdag 19 december 2012 om 17:17

FC Groningen heeft de jaarcijfers over het seizoen 2011/2012 bekend gemaakt. De club schrijft zwarte cijfers en heeft het bijbehorende financiële jaarverslag gepubliceerd.

FC Groningen heeft het seizoen 2011/2012 afgesloten met een positief netto resultaat van ruim 1,4 miljoen euro en hiermee het eigen vermogen van het voetbalbedrijf verder versterkt tot ruim 4 miljoen euro. Met name de transfers van Tim Matavz naar PSV en Dusan Tadic naar FC Twente hebben bijgedragen aan dit positieve financiële resultaat.
FC Groningen had een negatief operationeel bedrijfsresultaat van 1,8 miljoen euro, waarbij dient te worden opgemerkt dat de negatieve effecten van het zogenaamde Lente-akkoord voor FC Groningen (€ 0,3 miljoen) volledig in het seizoen 2011/2012 zijn voorzien. Naast de voortdurende economische recessie heeft FC Groningen financieel eveneens de gevolgen ondervonden van de teleurstellende sportieve prestaties. Met name op de gebieden van de losse kaartverkoop, verhuur van businessseats en de verdeling van de inkomsten uit de televisierechten was dit duidelijk merkbaar.
Rekening houdende met het negatieve bedrijfsresultaat (€ 1,8 miljoen), de positieve transferresultaten (€ 3,6 miljoen) en de geldende belastingdruk (€ 0,4 miljoen negatief) bedraagt het uiteindelijke netto resultaat van FC Groningen B.V. over 2011/2012 1,4 miljoen euro positief.
Algemeen directeur Hans Nijland zegt namens de directie van FC Groningen tevreden te zijn over de gepresenteerde jaarcijfers over het seizoen 2011/2012. “We zijn verheugd te kunnen melden dat we zwarte cijfers hebben geschreven. Een positief netto resultaat en een versterking van het eigen vermogen zijn resultaten waarop we trots kunnen zijn. Door deze cijfers is de financiële basis onder FC Groningen goed te noemen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’