FC Groningen Scholentour genomineerd voor ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’

21 oktober 2021

De FC Groningen Scholentour is in de race voor de titel ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’. De Trots van het Noorden wil met het project op alle basisscholen in de provincie de strijd aangaan tegen bewegingsarmoede. Naast FC Groningen zijn er nog acht andere Eredivisieclubs in de race om de titel. Het publiek en een vakkundige jury bepalen samen welke maatschappelijke projecten in de top 3 terechtkomen en dus een projectbijdrage ontvangen. De winnende club ontvangt 50.000 euro en de nummers 2 en 3 krijgen 30.000 en 20.000 euro van de VriendenLoterij om het project te verwezenlijken.

Supporters kunnen van donderdag 21 oktober tot en met zondag 14 november stemmen op hun favoriete project. Help FC Groningen een mooi geldbedrag winnen, zodat we in de toekomst nog meer kinderen meer en beter kunnen laten bewegen. Kijk voor meer informatie of om te stemmen op: vriendenloterij.nl/stemgroningen

FC Groningen Scholentour
FC Groningen heeft een missie: het oplossen van bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied. Wie meer en beter beweegt, heeft meer kansen in de toekomst. Tijdens de FC Groningen Scholentour neemt een trainer van FC Groningen de gymles over. Na de gymles krijgen de leerkrachten een goodiebag en een handboek, waarin een zesweeks-beweegprogramma ter bevordering van de breed motorische ontwikkeling van de kinderen is opgenomen. Zo creëren de kinderen door te sporten meer kansen voor zichzelf, ook in latere levensfases.
 
Jeugd in beweging
Het is de ambitie van FC Groningen om tijdens de Scholentour alle basisschoolkinderen in de provincie (groepen 3 tot en met 8) minimaal één keer per jaar te inspireren, en er zo voor te zorgen dat de jeugd in beweging komt. Om de deelnemers ook kennis te laten maken met sport op het allerhoogste niveau en te inspireren met idolen, krijgen alle kinderen die meedoen aan de Scholentour een uitnodiging om een wedstrijd van FC Groningen bij te wonen.
 
Samenwerking
Het zesweekse-beweegprogramma van de FC Groningen Scholentour is ontwikkeld in samenspraak met het ‘Instituut voor Sportstudies’ van de Hanze Hogeschool Groningen. Door wetenschappelijk onderzoek te koppelen aan de Scholentour is het mogelijk in de nabije toekomst gerichte beweegadviezen te geven aan leerlingen die moeten gaan bijdragen aan een leven lang sporten. Ook wordt intensief samengewerkt met Jeugdfonds Sport & Cultuur, zodat ook kinderen die opgroeien in financieel uitdagende omstandigheden kunnen blijven sporten. Ieder kind moet recht hebben om te kunnen sporten! Ook de KNVB omarmt de FC Groningen Scholentour. De voetbalbond verbindt de deelnemers van de Scholentour aan lokale amateurverenigingen waardoor de kinderen structureel in beweging blijven.

_M7A0258

Winnaar bekend op 26 november
Het publiek kan tot en met zondag 14 november stemmen op zijn of haar favoriete projectplan. De publiekstem en de jury bepalen samen welke projecten in de top drie komen en dus een projectbijdrage krijgen om hun project te realiseren. De VriendenLoterij stelt in totaal een bedrag van 100.000 euro beschikbaar voor ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’: 50.000 euro voor de winnaar, 30.000 euro voor de nummer 2 en 20.000 euro voor nummer 3. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 26 november. 
 
Over Maatschappelijk Project Eredivisie
‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ is een initiatief van de VriendenLoterij en de Eredivisie CV. Met deze competitie bieden zij alle achttien eredivisieclubs de kans om een vernieuwend maatschappelijk project te realiseren en zo bij te dragen aan een gezonde en sterke samenleving. Al 16 jaar is de Vriendenloterij maatschappelijk partner van de Eredivisie. Door mee te spelen met de VriendenLoterij steunen deelnemers maatschappelijke projecten en de jeugdopleiding van hun favoriete club.
Breng hier je stem uit!

Laatste nieuws