string(9) "claudebot"

FC Groningen – SC Cambuur (onder-12) gemixt!

Donderdag 09 november 2017 om 14:18

Woensdag was op Corpus er een ontzettend leuke avond met de spelers van onder-12 van FC Groningen en SC Cambuur. Vanuit de leerlijn ‘Presteren als Topvoetballer’ stond het thema ‘Communicatie’ centraal. Het doel was om de spelers te laten oefenen met coachen en aanmoedigen, en de verschillen daartussen te laten ervaren.

Dit werd gedaan door te werken met individuele prijzen voor de beste coach, en de beste aanmoediger. De staf bepaalde dit in samenspraak met de geblesseerde spelers.

Daarnaast was er een winnend team. Niet wie de meeste doelpunten scoorde, maar wie het beste met elkaar communiceerde en dit het langst vol hield. De ouders werden bij de werkvorm betrokken door hen te laten bepalen welk team gewonnen had en dus de beste samenwerkers waren.

Iedereen werd extra uitgedaagd door de teams te mixen. Cambuur-spelers samen met FC Groningen-spelers, waarvan sommigen dus in Cambuur tenue. In een 9 tegen 9 spelvorm. Een extra uitdaging om door te voetballen na het uitvallen van de veldverlichting!

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’