string(9) "claudebot"

FC Groningen rondt transfer van Mahi af.

Vrijdag 22 augustus 2014 om 14:47

FC Groningen heeft de transfer van Mimoun Mahi afgerond. De 20-jarige aanvaller tekent in Euroborg een contract voor drie seizoenen, met een optie op nog eens twee jaar. De Trots van het Noorden betaalt aan zijn oude club Sparta Rotterdam een transfervergoeding van 400.000 euro, die middels bonussen kan oplopen tot maximaal een half miljoen euro.

Mimoun Mahi wordt gezien als één van de grootste talenten uit de Jupiler League. Hij speelde tot nu toe 41 wedstrijden voor Sparta Rotterdam in de Jupiler League en de play-offs om promotie/degradatie. Daarin scoorde de aanvaller zeven keer.

Manager technische zaken Henk Veldmate zegt dat FC Groningen Mahi al langer ‘op de radar’ had. “Er schuilt een grote potentie in hem. Hij heeft dat reeds laten zien bij Sparta, maar ook in Oranje onder 19. Op zeker moment werd zijn overgang naar Groningen in deze periode bespreekbaar en haalbaar. Voor ons aanleiding direct door te pakken. Wij denken dat dit het juiste moment is om hem naar Euroborg te halen. Mimoun zal aansluiten bij onze eerste selectie en de tijd krijgen hier te acclimatiseren en zich verder te ontwikkelen. We zijn blij met zijn komst.”
Mahi laat weten met FC Groningen een bewuste keuze te maken. “De club staat er om bekend dat talenten in Euroborg kansen én de tijd krijgen. Ik had ook andere opties, maar voor mijn persoonlijke ontwikkeling denk ik dat deze stap naar Groningen het beste is en ook het beste bij me past. Ik kijk er naar uit in de Eredivisie te spelen en zeker in een sfeervol en mooi stadion als Euroborg, waar de supporters altijd voor een extra kracht zorgen. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat de club in mij stelt en zal er alles aan doen om hier van waarde te worden. Ik heb er heel veel zin in!”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’