FC Groningen richt zich op spelen met publiek

7 april 2021

FC Groningen gaat er alles aan doen om nog zoveel mogelijk seizoenkaarthouders dit seizoen bij minimaal één wedstrijd in het stadion te ontvangen. De Trots van het Noorden houdt zich daarbij vast aan openingen en verruimingen die worden geboden bij het experimenteren bij evenementen. Speelronde 30 van de Eredivisie is al een pilot, zo heeft de KNVB bekend gemaakt. FC Groningen richt zich op het spelen met publiek in de laatste vier competitieronden van het seizoen 2020/2021.

Het betaald voetbal staat op de definitieve lijst van de overheid met evenementen en locaties, die in april een pilot mogen doen met sneltesten. In speelronde 30, op zaterdag 24 april, speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen PSV. In het Philips Stadion mogen maximaal 4.000 toeschouwers aanwezig zijn. Die moeten voor binnenkomst wel een negatieve testuitslag kunnen laten zien. Eerder zijn de bijna 130 wedstrijden die aan het begin van dit seizoen met beperkt publiek werden gespeeld uitstekend verlopen.

photo5976490015527646096

Reactie algemeen directeur Wouter Gudde
Algemeen directeur Wouter Gudde wil zich hieraan vasthouden. “Die 130 wedstrijden én een goed verloop van de pilot in speelronde 30 geeft ons inziens dé mogelijkheid om ook de laatste speelronden van dit seizoen met publiek te spelen. We zijn hartstikke blij met de actuele ontwikkelingen en de mogelijkheden die momenteel worden geboden en wij denken dat het bij een goed verloop mogelijk is op zondag 2 mei in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam weer supporters te mogen begroeten. Uiteindelijk zijn we afhankelijk van de beslissingen van de overheid, maar wij moeten er voor zorgen dat we klaar zijn om onze supporters na ongeveer 230 dagen – toen wij thuis tegen PSV voor het laatst met publiek speelden – weer te mogen ontvangen in ons stadion. Zodra er ontwikkelingen zijn in deze richting en de overheid groen licht geeft, zullen wij onze supporters en sponsors hierover uiteraard informeren.”

20200814GroningenPec001

Laatste nieuws