FC Groningen richt zich op hervatting Eredivisie

2 april 2020 / vandaag

FC Groningen gaat zich voorbereiden op het uitspelen van de competitie. De uitkomsten van een UEFA-vergadering met de aangesloten nationale voetbalbonden bieden ruimte om ook na 30 juni – normaal de einddatum van een voetbalseizoen – door te voetballen. Volgens de KNVB is daarbij het streven om het seizoen 2019/2020 voor 3 augustus af te ronden. Hoe dit alles eruit gaat zien, is nog onduidelijk. De Trots van het Noorden hoopt uiteraard dat publiek welkom is bij een hervatting van de Eredivisie.

Of en hoe de competitie daadwerkelijk kan worden afgerond, valt en staat met de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Voetballen kan alleen als het verantwoord is, omdat de gezondheid en veiligheid voor spelers en publiek te allen tijde voorop staan. De kaders die de rijksoverheid en het RIVM bepalen zijn hierbij leidend. Op dinsdag 21 april kondigt het kabinet aan welke maatregelen gaan gelden na 28 april, de datum tot en met wanneer de huidige maatregelen zijn afgekondigd.
 
De directie van FC Groningen heeft samen met de technische staf besproken hoe de komende periode van de eerste selectie eruit zal zien nu er voor 1 juni zeker niet gevoetbald gaat worden. Wedstrijden in het betaald voetbal – ook zonder publiek – vallen namelijk onder de evenementenregeling, die tot 1 juni van kracht is.
 
Door de nieuwste ontwikkelingen hoeven de spelers zich de komende periode niet te melden bij de club en zijn ze vrij van activiteiten om rust te nemen. Ze krijgen een individueel programma mee, zoals in elke vrije periode gebruikelijk is, om een sterke fysieke terugval te voorkomen. Spelers die geblesseerd zijn en/of individuele (medische) behandeling nodig hebben, worden hierin ondersteund en krijgen persoonlijke begeleiding, wat volgens de richtlijnen geoorloofd is. Indien er zich geen nieuwe en/of andere ontwikkelingen voordoen, dienen de spelers zich op dinsdag 28 april voor een testdag weer te melden bij FC Groningen. Dan wordt ook weer bekeken hoe het trainingsprogramma er vanaf die tijd uit kan gaan zien.

Fledderus in stadion2
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws