string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen pakt punt in Nijmegen.

Zaterdag 05 november 2016 om 22:03

Zaterdagavond heeft FC Groningen in het Goffertstadion met 1-1 gelijkgespeeld tegen NEC. De ruststand was 0-0. Tom van Weert openende in het laatste kwartier de score. Vijf minuten later werd het gelijk.

Bij FC Groningen waren er vier wijzigingen in de basiself ten opzichte van de verloren uitwedstrijd bij Willem II. Etiënne Reijnen verving de geblesseerde Samir Memisevic. Yoëll van Nieff, Juninho Bacuna en Mimoun Mahi losten respectievelijk Jason Davidson, Tom Hiariej en Bryan Linssen af.

In de eerste helft van de wedstrijd werd veel energie en strijd geleverd, maar was het aantal doelkansen op de vingers van één hand te tellen. Een afstandsschot van Albert Rusnak was een van de spaarzame wapenfeiten.

Na de onderbreking zette het spelbeeld zich voort waarin FC Groningen een optisch overwicht had en de ploeg ook steeds meer balbezit en mogelijkheden in de zestien van de tegenstander kreeg. De grootste kans tot dan toe was van Kasper Larsen die met zijn achterhoofd de bal tegen de lat kopte. Ook Tom van Weert had de score kunnen openen.

Het slotkwartier was uiteindelijk zeer vermakelijk en kende een zeer spannend scoreverloop. Het overgrote deel van de 10.750 toeschouwers dacht dat Dario Dumic zijn ploeg op voorsprong bracht bij aanvang van het laatste kwartier. Op advies van zijn assistent besloot arbiter Ed Janssen de treffer echter af te keuren, omdat Dumic duidelijk zijn tegenstander Kasper Larsen naar de grond trok.

Twee minuten later lag de bal er aan de overkant wel in. Yoëll van Nieff gaf de assist op Tom van Weert die keurig netjes de bal in de linkeronderhoek prikte: 0-1. De 136 meegereisde FC-fans maakten het van dichtbij mee.

Vijf minuten duurde de vreugde. Toen kwam NEC dwars door de as van het veld de zestien van FC Groningen binnengestormd en zorgde invaller Quincy Owusu-Abeyie voor de assist op een andere invaller, Ferdi Kadioglu, die tekende voor de 1-1.

In de slotfase dacht FC Groningen heel even alsnog met de overwinning aan de haal te gaan, maar bleek de treffer terecht afgekeurd wegens buitenspel van Tom van Weert. Na drie minuten extra tijd stond op die manier een 1-1 eindstand op de borden. De komende Eredivisiewedstrijd voor FC Groningen is zaterdag 19 november tegen ADO Den Haag. Aanvang in het Noordlease Stadion is dan 20.45 uur.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’